Google, Θέλει να φτιάξει δικούς της επεξεργαστές;

0
Κατά μέσο όρο, η Google δαπανά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε επεξεργαστές της Intel για servers, αφού έχει τεράστιες ανάγκες λόγω των μεγάλων κέντρων δεδομένων που διατηρεί. Η εταιρεία έχει το δικό της τμήμα που κατασκευάζει και «τρέχει» τα data centers, ωστόσο φαίνεται πως θέλει να εξοικονομήσει πόρους και για αυτό φημολογείται ότι θα κατασκευάσει η ίδια τους δικούς της επεξεργαστές, βασιζόμενη στην αρχιτεκτονική της ARM.

Είναι γνωστό πως η Google, είναι πολλά περισσότερα πράγματα από μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, και μετά τις εξαγορές διάφορων εταιρειών, κατασκευάζει «τα δικά της» κινητά τηλέφωνα, θα έχει το δικό της τμήμα ρομποτικής, έχει κάνει άλματα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης κ.ά.

Γιατί λοιπόν να μην επενδύσει, έστω και αν αυτή η κίνηση της πάρει περίπου τρία χρόνια, στην δική της τεχνολογία chips; Από τους servers, είναι λογικό αργότερα να θέλει να κάνει βήματα και προς άλλους τομείς της αγοράς, όπως να κατασκευάσει τα δικά της chips για smartphones, ποιος ξέρει; Η μετοχή της Intel έπεσε εχθές κατά 3.1%.

Google Infrastructure

Google Infrastructure


ARM chip

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top