War Thunder

0
  • Είδος: MMO Combat Flight Simulator
  • Format: PC (open beta), PS4 (Primary version tested), Mac
  • Εκδότης: Gaijin Entertainment
  • Ανάπτυξη: Gaijin Entertainment
  • Παίκτες: 1-32 (Online)
  • Απαιτήσεις: 1GB RAM, Επεξεργαστής Intel Pentium 4 στα 2.2 Ghz ή AMD Athlon XP 2500+, Κάρτα γραφικών 256MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 8GB
  • Κυκλοφορία: PC: 1/11/2012, PS4: 13/12/2013

Οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών ισχυρίζονται πως από την στιγμή που θα πετάξεις στους αιθέρες, δεν υπάρχει καμία άλλη εμπειρία στον κόσμο που να συγκρίνεται με αυτό. Δεν είναι ότι δεν τους πιστεύουμε, αλλά είναι σίγουρα κρίμα που δεν θα το διαπιστώσουμε ποτέ από μόνοι μας. Ή μήπως όχι; Βασικά σίγουρα όχι, αλλά πλέον με την βοήθεια της τεχνολογίας και της "επιστήμης" των video games, μπορούμε να προσομοιάσουμε την εμπειρία μιας αερομαχίας στο δωμάτιό μας ή το σαλόνι μας!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το War Thunder, το free-to-play MMO Combat Flight Simulator της Gaijin Entertainment, να βάλετε το Aces High των Iron Maiden να παίζει στο repeat και να ...μπείτε στον κόσμο των πολεμικών αεροπλάνων (ναι, αυτό ήταν αστειάκι) για ανελέητα κυνηγητά στους αιθέρες! Το παιχνίδι είναι θεωρητικά σε open beta ακόμη, αλλά -όπως είχαμε γράψει και για το Warframe- κυκλοφορεί κανονικά και για το PS4.



Όπως και να έχει, όσοι είστε χρήστες της νέας κονσόλας της Sony έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε ακόμη έναν δωρεάν τίτλο υψηλών προδιαγραφών. Όσοι ενδιαφέρεστε για την PC έκδοση, ενδεχομένως γνωρίζετε ήδη ότι το War Thunder είναι διαθέσιμο σε beta εδώ και έναν σχεδόν χρόνο. Ας δούμε λοιπόν τι έχει να προσφέρει η δημιουργία των Ρώσων, ενώ φυσικά θα κάνουμε που και που και τις απαραίτητες "πικάντικες" συγκρίσεις με τον άμεσο αντίπαλό του, το World of Warplanes, το οποίο ωστόσο δεν κυκλοφορεί για PS4.

Fly to live, live to fly

Το War Thunder είναι ένας δωρεάν MMO εξομοιωτής αερομαχιών που περιλαμβάνει αεροσκάφη από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τον Πόλεμο της Κορέας (μέχρι το 1953 περίπου), μας μεταφέρει δηλαδή χοντρικά στα μέσα του περασμένου αιώνα. Οι χάρτες του παιχνιδιού είτε αναπαριστούν, είτε είναι βασισμένοι σε πραγματικές τοποθεσίες πολεμικών συγκρούσεων και μαχών της εποχής εκείνης και η γενική ιδέα είναι απλή: "Μπουκάρετε" με το αεροπλανάκι σας στο πεδίο της μάχης και όποιον πάρει ο χάρος!



 Ωστόσο, το γενικότερο σκεπτικό των δημιουργών σε βάθος χρόνου είναι να συμπεριλάβουν στο παιχνίδι τόσο τεθωρακισμένα σε συγκρούσεις στο έδαφος, όσο και στόλο σε μεγάλης κλίμακας ναυμαχίες, προσφέροντάς μας μια ολοκληρωμένη "πολεμική" εμπειρία. Προς το παρόν πάντως, θα πρέπει να αρκεστείτε στην αεροπορία και τις επιχειρήσεις από αέρος, καθώς το φιλόδοξο αυτό concept είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος

Αφού κατεβάσετε τον client του παιχνιδιού, κάνετε όλα τα απαραίτητα βήματα και τρέξετε εν τέλει το War Thunder, από το πρώτο κιόλας match θα καταλάβετε ότι διαφέρει από τον άμεσο ανταγωνιστή του. Η Gaijin σε γενικές γραμμές προσπαθεί να βρει την μέση οδό ανάμεσα στην εξομοίωση και το απλό και διασκεδαστικό gameplay και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνει. Αν κρίνουμε από το κομμάτι των εναέριων μαχών, τότε όταν στο παιχνίδι μπουν και τα υπόλοιπα σώματα στρατού όλα δείχνουν πως θα έχουμε μια μαζική και χορταστική εμπειρία.



"Ποντίκια" στον ουρανό!

Για να εξηγήσουμε το παραπάνω συμπέρασμα σχετικά με την εξομοίωση και την διασκέδαση, θα σταθούμε λίγο στο μοντέλο χειρισμού, αλλά και στο πως έχει μεταφερθεί στην κονσόλα της Sony. Το War Thunder λοιπόν προσφέρει μια ευρεία γκάμα από επιλογές στον τρόπο που θα ελέγχετε το αεροσκάφος σας, προσπαθώντας να γίνει προσιτό τόσο στον άπειρο παίκτη, όσο και στον hardcore "εικονικό" πιλότο.

Με το απλό, default στήσιμο του χειρισμού, πετάτε το σκάφος σας στοχεύοντας προς την κατεύθυνση που θέλετε με το mouse, ενώ με το πληκτρολόγιο κινείτε τα flaps, στριφογυρίζοντας και στρίβοντας το σώμα του αεροπλάνου. Επίσης ελέγχετε τα διαθέσιμα views της κάμερας, τα οποία είναι το κλασικό third-person πίσω από το αεροσκάφος, το εντός του cockpit για φουλ ρεαλισμό, το απλό και στάνταρ first-person view και ένα bombing vew για τα βομβαρδιστικά. Να σημειώσουμε πως σε ορισμένα game modes δεν σας παρέχονται όλες αυτές επιλογές, αλλά θα πούμε περισσότερα για αυτά στη συνέχεια.


Το παραπάνω μοντέλο χειρισμού είναι το πλέον απλουστευμένο για τον μέσο χρήστη ενός PC, ονομάζεται Mouse Aim και δεν υποστηρίζει joystick. Από εκεί και πέρα μπορείτε να επιλέξετε τους διαφορετικής λογικής και πιο πολύπλοκους τύπους χειρισμού που ακολουθούν. Ξεκινάνε από την επιλογή Simplified Controls, στην οποία είναι στην διακριτική σας ευχέρεια το αν θέλετε να χρησιμοποιήστε joystick και αποτελεί ένα μοντέλο κάπως πιο ρεαλιστικό, και συνεχίζετε με τα δύο προχωρημένα μοντέλα όπου το ίδιο το παιχνίδι σας συστήνει την χρήση joystick, το Realistic Controls και το "επαγγελματικό" Full Aircraft Controls. Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, μετατρέπει το War Thunder σε πραγματικό εξομοιωτή και συστήνεται αυστηρά και μόνο στους έμπειρους παίκτες.

Παλεύοντας με τα controllers

Υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι που δεν έχετε σχέση με Flight Simulators θα επιλέξετε το απλουστευμένο Mouse Aim μοντέλο, το οποίο καταφέρνει να σας μεταφέρει απροβλημάτιστα την καταιγιστική εμπειρία και την ιλιγγιώδη δράση των αερομαχιών, με σχεδόν arcade-άδικο feeling. Δυστυχώς όμως, επειδή τόσο το Mouse Aim (προφανώς), όσο και το Simplified Controls που μας αφορά στο PS4 έχουν σχεδιαστεί με τον συνδυασμό ποντίκι-πληκτρολόγιο κατά νου, όσοι θα παίξετε το παιχνίδι στην κονσόλα της Sony ενδεχομένως να επιλέξτε εν τέλει να περάσετε στα πιο προχωρημένα μοντέλα simulation.


Ενδεχομένως αυτό να ακούγεται λίγο "κακός μπελάς" αρχικά, αλλά δεδομένου ότι την ακρίβεια που υπάρχει με το mouse στον απλοποιημένο τύπο χειρισμού δεν θα την έχετε με το DualShock, μπορείτε να custom-άρετε την δράση με άλλους τρόπους, ώστε τελικά να βρείτε μια χρυσή τομή στα controls και την αγνή διασκέδαση. Κάπου εδώ παίζουν ρόλο τα διαθέσιμα game modes, τα οποία ακολουθούν μια διαφορετική φιλοσοφία το καθένα.

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top