NVIDIA 800M, Η νέα σειρά της NVIDIA για φορητούς υπόσχεται διπλάσια ζωή μπαταρίας

0
Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός laptop της MSI υποψιαστήκαμε για τον ερχομό της καινούριας σειράς καρτών γραφικών για φορητούς από την NVIDIA. Και όντως, η σειρά 800M μόλις επισημοποιήθηκε, με πολλά νέα χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με την φορητότητα και την διάρκεια μπαταρίας.

Για αρχή, το «κάτω» μισό της σειράς (οι 830M, 840M, 850M και 860M) φέρουν την τελευταία αρχιτεκτονική της NVIDIA ονόματι Maxwell, που επιτρέπει καλύτερες επιδόσεις σε ελαφρύτερα και λεπτότερα μοντέλα.

Το νέο Gigabyte P74 είναι ένα αρκετά καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα σειρά φορητών με NVIDIA Maxwell: «Φοράει» την 860M μέσα σε ένα σασί πάχους μόλις 21 χιλιοστών και με τις ρυθμίσεις στο high αποδίδει πάνω από 40 fps παίζοντας Bioshock Infinite στα 1080p. Η NVIDIA μας ενημερώνει πως στο παρελθόν παρόμοια απόδοση παρουσίαζαν laptops με πάχος τουλάχιστον 55 χιλιοστά.

Η άλλη μεγάλη υπόσχεση αυτής της γενιάς αφορά την διάρκεια μπαταρίας. Έρχεται υπό την μορφή μίας ρύθμισης ονόματι «Battery Boost». Αυτή η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει την αντοχή σε περιπτώσεις γενικής χρήσης, αλλά θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ανοίγει κάποιο παιχνίδι. Ο χρήστης θα επιλέγει σε τι fps θα ήθελε να τρέχει το εν λόγω παιχνίδι και το Battery Boost θα μειώνει τις επιδόσεις ανάλογα, ώστε το σύστημα να μην σπαταλάει ενέργεια σε frames που μπορεί να είναι αχρείαστα για τον gamer.

Τέλος, η NVIDIA φέρνει κάποια χαρακτηριστικά στις GPUs φορητών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν μόνο στις σειρές για σταθερούς υπολογιστές. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το Shadowplay, που επιτρέπει εγγραφή 1080p βίντεο από in-game περιεχόμενο για streaming σε σελίδες όπως το Twitch και το UPlay. Και στην συνέχεια έχουμε το Gamestream, το οποίο σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια στον φορητό σας υπολογιστή εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το NVIDIA Shield.

Maxwell-3years-570

Maxwell-integrated-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top