Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

0
Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη με την απεργία των δημοσιογράφων και των τεχνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων στα λιμάνια.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10.00, στην πλατεία Ομονοίας.

Ποιοι απεργούν

Την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την ημέρα της απεργίας τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Πάντως, κανονικά θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό τους παραμένει επιστρατευμένο.

Σε ό,τι αφορά τις εναέριες μετακινήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Αντίθετα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top