Έρχεται η πρώτη QHD AMOLED οθόνη smartphone και δεν είναι της Samsung

0
Από τη Samsung τις περιμέναμε τις Super AMOLED ανάλυσης QHD οθόνες, αφού φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy S5 να φοράει μια τέτοια οθόνη. Έρχεται λοιπόν μια Ταϊβανέζικη εταιρεία ονόματι AU Optronics και ανακοινώνει ότι δημιούργησε το πρώτο WQHD AMOLED panel υψηλής ανάλυσης μεγέθους 5.7 ιντσών. Η οθόνη σπάει το φράγμα των 500ppi καθώς έχει 1440 x 2560 pixels και αγγίζει τα 513ppi.

Βέβαια, τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχουμε δει σε κινητό είναι στην 5.5 ιντσών οθόνη του Oppo Find 7 που έχει 538ppi αλλά βασίζεται στην τεχνολογία LCD και δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά. Επιπλέον, είδαμε και την 6 ιντσών οθόνη του Vivo Xplay 3S στα 490ppi αλλά και αυτή είναι LCD.

Η εταιρεία αυτή παρόλο που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές display panel, πελάτης της οποίας είναι μεταξύ άλλων και η ίδια η Samsung. Αν και αρχικά απέρριψε τις οθόνες OLED για χάρη των LCD, πειραματίστηκε με τη συγκεκριμένη τεχνολογία με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως ανακοίνωσε.

Επομένως η οθόνη της AU Optronics είναι εκείνη με την μεγαλύτερη ανάλυση μέχρι τώρα που έχει ανακοινωθεί αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι εκτός από τις 5.7 ίντσες ετοιμάζει και μια AMOLED QHD 6 ιντσών. Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο ότι αφού η AU κατάφερε να φτιάξει μια οθόνη 513ppi OLED 5.7 ιντσών, τότε μπορούμε να περιμένουμε το Galaxy Note 4 να φοράει μια τέτοια οθόνη.

auo-panel-570


Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top