The Elder Scrolls Online: Το PvP

0
Κατακτήστε όλα τα Keeps!
Ισχύει ότι το PvP είναι ένα από τα κύρια μέρη οποιουδήποτε σημερινού MMORPG. Πρόκειται για ένα mode το οποίο προσφέρει αρκετά στο end game, όταν έχουμε βαρεθεί να κάνουμε τα ίδια dungeons συνέχεια και έχουμε εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του χάρτη. Το Player versus Player όμως δεν είναι για όλους, υπάρχουν πολλοί που το αντιπαθούν εξ αιτίας του πολύ απότομου και γρήγορου gameplay και πιστεύουν ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομαδική εργασία που πέφτει στα raids. Το Elder Scrolls Online όμως μέσω του PvP του καταφέρνει να σας βάλει σε ομάδες προκειμένου να κερδίσετε την μάχη.

Τα βασικά

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή. Μόλις φτάσετε στο level 10 θα έχετε την επιλογή να πάρετε μέρος στο PvP, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είστε και έτοιμοι! Όχι, δεν θα μπορέσετε να μετράτε τους εχθρούς που πεθαίνουν από τα βέλη σας σαν τον Legolas στην ταινία Lord of The Rings για τον απλούστατο λόγο ότι στο level 10 είστε στο κατώτερο όριο και οι περισσότεροι αντίπαλοι που θα συναντήσετε είναι πιο έμπειροι. Παρόλα αυτά, δοκιμάστε το γιατί έχει φάση και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από το questing.

Το PvP γίνεται μόνο στο Cyrodil όπου τα τρία μεγαλύτερα factions, Ebonheart Pact, Daggerfall Covenant και Aldmeri Dominion δίνουν μάχη για την κυριαρχία. Για να πάτε εκεί κάνετε κλικ στο menu Alliance, διαλέγετε ένα campaign και μετά από ένα σύντομο teleport, ορμάτε στην δράση! Ανάλογα με την faction στην οποία ανήκετε, θα ξεκινήσετε σε διαφορετικό μέρος κάθε φορά. Εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα στο South Morrowind ως μέλος της Ebonheart Pack. Το PvP έχει δικά του quests τα οποία έχουν συνήθως να κάνουν με το να σκοτώσετε έναν αριθμό από εχθρούς ή να φτάσετε σε ένα μακρινό Keep. Στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να τα κάνετε, η απάντησή μας είναι ναι. Χρειάζεστε τα Alliance Points που δίνουν αυτά τα quests προκειμένου να αγοράσετε items που θα σας χρειαστούν αργότερα στο PvP όπως όπλα για sieges.

elder-1

Ο χάρτης του Cyrodil είναι πραγματικά τεράστιος, κάπου διαβάσαμε στο ίντερνετ ότι χρειάζονται 30 ολόκληρα λεπτά για να φτάσετε στην άλλη άκρη του. Η μετακίνηση στα μακρινά keeps γίνεται μέσω των Shrines (ευτυχώς δηλαδή) ενώ για να πάτε σε πιο κοντινά μέρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλογό σας. Οι τυχεροί που αγόρασαν την Imperial Edition πήραν δώρο και άλογο, όλοι οι άλλοι όμως θα πρέπει να βγάλουν αρκετά gold για να αγοράσουν δυστυχώς.

Η άλλωση του Cyrodil

Ο στόχος σας είναι να κατακτήσετε κάθε Keep, ή αλλιώς κάστρο, και να το κάνετε δικό σας. Για αρχή θα κάνετε επίθεση στα κοντινά κτήρια στα οποία υπάρχουν εχθρικά NPC level 50, οπότε αν είστε μόλις 10 level και επιχειρήσετε πολεμήσετε μόνοι σας, θα πεθάνετε σε πέντε δευτερόλεπτα. Εδώ θα είναι και η πρώτη φορά που θα μαζέψετε άτομα από την ίδια ομάδα με εσάς προκειμένου να πολεμήσετε για το πρώτο κτήριό σας.

Αφού κατακτήσετε μερικά NPC Keeps θα έχει έρθει η ώρα να πολεμήσετε και με πραγματκούς παίκτες για να τους πάρετε το κάστρο. Κάθε Keep περιτριγυρίζεται από τρία κτήρια τα οποία του δίνουν resources και συγκεκριμένα: έναν μύλο, μια φάρμα, και ένα ορυχείο. O μύλος για παράδειγμα αυξάνει την αντοχή του οχυρού σας ενώ οι φάρμες αυξάνουν το armor των φιλικών NPC. Η σωστή τακτική είναι να κατακτήσετε αυτά τα μικρά κτήρια πρώτα και μετά να επιτεθείτε στο Keep. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε εσείς τα resources και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε.


elder-2

Όταν έρθει η ώρα να κατακτήσετε το Keep θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα siege όπλα και όχι μόνο τα spells σας. Tα όπλα αυτά λοιπόν που χρειάζεστε για να ρίξετε τους τοίχους και να σπάσετε την κεντρική πόρτα είναι τα ακόλουθα: Catapult, Battering Ram, Trebuchet, Ballista. Για να τα αγοράσετε θα πρέπει να βρείτε τον αντίστοιχο vendor μέσα στο Cyrodil και να ξοδέψετε gold ή Alliance Points.

Οπότε, μόλις μαζευτεί η ομάδα σας και είναι έτοιμη για πόλεμο, βγάζετε τα siege weapons, τα στήνετε και ξεκινάει η μάχη.

Είναι πολύ δύσκολο να πιαστεί ένα Keep, πράγμα που σημαίνει ότι άμα είστε από την πλευρά των κατακτητών θα δυσκολευτείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να πολεμάτε, να χρησιμοποιείτε τον καταπέλτη και να προσέχετε να μην σκοτώσουν οι αντίπαλοι mages και hunters εσάς αλλά και το siege weapon σας. Αν είστε όμως από την πλευρά εκείνων που πρέπει να προστατεύσουν το κάστρο τους, τότε είναι εύκολο να το κάνετε αρκεί να στοχεύσετε κατάλληλα και να μπορεί να συνεργαστεί η ομάδα σας. Πάντως παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια των sieges, οι melee χαρακτήρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους ranged. Bέβαια μιλάω από προσωπική εμπειρία και βλέποντας τι γίνεται μέσα στην μάχη αλλά οι επιδόσεις πάντα εξαρτώνται από το επίπεδο των παικτών.

Προσωπικά πιστεύω ότι το PvP έχει αρκετή πλάκα και είναι, όπως είπα και πριν, ένα ευχάριστο διάλειμμα από το questing. Παρόλα αυτά περιμένω να προστεθούν περισσότερα πράγματα όπως Arenas ή μικρότερα battlegrounds.

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top