Θες να αλλάξεις τα επικίνδυνα πλέον Windows XP αλλά τα έχεις συνηθίσει; Βάλε Linux και κάντο να μοιάζει με XP!

0
Εδώ και κοντά μια βδομάδα, η Microsoft σταμάτησε να προσφέρει updates για τα Windows XP κάνοντάς τα επικίνδυνα, καθώς όποιο νέο κενό ασφαλείας βρεθεί δε θα μπαλωθεί ποτέ. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η αλλαγή του λειτουργικού με νεότερη έκδοση των Windows ή με κάποια διανομή Linux. Τι γίνεται όταν έχετε συνηθίσει όμως τόσο πολύ τα Windows XP; Μία λύση είναι να βάλετε μια διανομή Linux και να την κάνετε να μοιάζει με τα XP!

Ο τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι εγκαθιστώντας ένα WinXP theme πάνω στη διανομή Linux που προτιμάτε. Στον παρακάτω οδηγό χρησιμοποιήσαμε το Linux Mint 16 με γραφικό περιβάλλον MATE καθώς είναι λιγότερο απαιτητικό σε υπολογιστικούς πόρους και μπορεί να εγκατασταθεί και σε παλαιότερα μηχανήματα.

Το Linux Mint 16 MATE μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ επιλέγοντας μια από τις δύο εκδόσεις (32/64bit) ανάλογα με το σύστημα και τη μνήμη RAM που έχετε. Αφού το κατεβάσετε το γράφετε σε ένα DVD και κάνετε εκκίνηση από αυτό.

Αμέσως έρχεστε αντιμέτωποι με αυτή την οθόνη.

 
Επιλέγετε Start Linux Mint και περιμένετε να φορτώσει. Όταν τελειώσει έρχεστε αντιμέτωποι με το γραφικό περιβάλλον.

 
Πατάτε στο "Install Linux Mint" και ξεκινά ο οδηγός εγκατάστασης.

 
Επιλέγετε την γλώσσα που θέλετε και πατάτε συνέχεια.

 
Τσεκάρετε τις απαιτήσεις και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πατάτε συνέχεια.

 
Εδώ επιλέγετε το πως θέλετε να γίνει η εγκατάσταση. Εμείς θέλουμε να έχουμε στο τέλος μόνο το Linux Mint οπότε επιλέγουμε το πρώτο. Ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στην δικιά σας περίπτωση καθώς αν αναγνωρίσει το πρόγραμμα εγκατάστασης ότι υπάρχουν εγκατεστημένα και Windows θα σας προτείνει να κρατήσετε και αυτά. Εμείς είπαμε επιλέγουμε το πρώτο και πατάμε "Εγκατάσταση τώρα".

 
Επιλέγουμε την πόλη στην οποία βρισκόμαστε ώστε να ρυθμίσει ανάλογα και την ώρα.

 
Επιλέγουμε το βασικό πληκτρολόγιο που θέλουμε. Στην περίπτωση που επιλέξουμε ως βασικό αγγλικό, μπορούμε στην πορεία να προσθέσουμε και τα ελληνικά μέσω του πίνακα ελέγχου.

 
Εδώ ορίζουμε τον βασικό λογαριασμό χρήστη του υπολογιστή καθώς και το κατά πόσο θα απαιτείται κωδικός για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας.


Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και περιμένουμε μέχρι να εγκατασταθούν όλα τα αρχεία και οι εφαρμογές.

 
H εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί. Αφαιρούμε το DVD από το drive και κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

 
H λίστα με τους χρήστες του υπολογιστή (ο λογαριασμός που δημιουργήσαμε πιο πριν). Πατήστε πάνω στο όνομα και βάλτε τον κωδικό σας (σε περίπτωση που ορίσατε κάποιον).

 
Μόλις έχετε ολοκληρώσει την εγκατάσταση του Linux Mint. Σειρά έχει τώρα να ενημερώσουμε πλήρως το σύστημα και να αλλάξουμε το theme.

 
Πατάμε πάνω στην ασπίδα στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης και ανοίγει το παράθυρο των ενημερώσεων του συστήματος.

 
Κάνουμε ανανέωση και Εγκατάσταση ενημερώσεων τόσες φορές μέχρι να σταματήσει να βγάζει νέες ενημερώσεις. Τότε σημαίνει πως το σύστημά μας και οι εφαρμογές του είναι πλήρως ενημερωμένα.

 
Ανοίγετε τον Mozilla Firefox και πηγαίνετε στο www.winxp4life.tk και κατεβάζετε το Luna XP Theme για Linux. Θα το βρείτε στον φάκελο "Λήψεις".

 
Κάνετε δεξί κλικ και "Αποσυμπίεση εδώ". Θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το ίδιο όνομα.

 
Κάντε διπλό κλικ στο "install_local_user.sh" και επιλέξτε το "Εκτέλεση από τερματικό". Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχετε εγκαταστήσει το νέο theme στο σύστημά σας. Σειρά έχει τώρα να το ενεργοποιήσετε.

650 
Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "Αλλαγή παρασκηνίου επιφάνειας εργασίας".

 
Στην καρτέλα "Παρασκήνιο" πατήστε το προσθήκη και πηγαίνετε στον φάκελο που κατεβάσατε μέσα στις λήψεις και ορίστε σαν wallpaper το background των Windows XP.

 
Στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα "Θέμα" και τσεκάρετε το Luna. Πατήστε στο κλείσιμο, κάντε μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας και βρεθείτε απέναντι σε ένα Linux σύστημα που όμως μοιάζει με όσα γνωρίζατε τόσο καιρό.

Φυσικά δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές των Windows εδώ, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Οι περισσότερες γνωστές υπάρχουν και σε έκδοση για Linux και όσες δεν υπάρχουν σίγουρα έχουν κάτι αντίστοιχο.

Καλή εγκατάσταση και καλές δοκιμές!

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top