AirMech preview

0
Τα Transformers σε μορφή...MOBA.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ο προσανατολισμός των εταιριών και των χρηστών στα online games, τα οποία προσφέρουν εύκολη πρόσβαση. Μέσα σε αυτή την "άνθηση" του online gaming, ένα διαδεδομένο είδος είναι και τα MOBA.
H Carbon Games θέλοντας να ακολουθήσει και αυτή με τη σειρά της, την τακτική πολλών εταιριών κυκλοφόρησε ένα free-to-play MOBA, το AirMech. Ο συγκεκριμένος τίτλος ανακοινώθηκε πρώτη φορά στην έκθεση “Pax Prime” του 2011 και είχε ως στόχο από τους developers να είναι ένα σύγχρονο remake του Herzog Zwei που είχε κυκλοφορήσει από την Technosoft και την Sega το 1989 στο Mega Drive.
Στην κατηγορία αυτή τον MOBA, ο ανταγωνισμός χτυπάει πλέον "κόκκινο" καθώς μετά τα League of Legends, DotA 2, SMITE και πολλά ακόμη MOBA, η Blizzard θα μπει κι αυτή με τη σειρά της στο genre με το Heroes of the Storm. Ως εκ τούτου, το AirMech δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης. Το κοινό που στοχεύει είναι αρκετά ιδιαίτερο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι μάχες περιλαμβάνουν μεγάλα mechs τα οποία και ελέγχετε, χαρακτηριστικό στοιχείο των ιαπωνικών games. Στο GameWorld πάντως είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την beta έκδοσή του και να δούμε τι έχει να μας προσφέρει.

          

Επιλογή χαρακτήρα
Αρχικά στην beta που παίξαμε θα διαλέξετε έναν από τους τρεις προσφερόμενους πιλότους, καθένας από τους οποίους συνοδεύεται από ένα και μόνο mech. Καθένας τους έχει στη διάθεση του ένα ρομπότ με διαφορετικά abilities και stats μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρώσετε το tutorial του παιχνιδιού, ούτως ώστε να προχωρήσετε στα matches και στα modes, εξοπλισμένοι με την πλήρη επίγνωση του gameplay.

Το campaign του AirMech είναι αποκλειστικά για τους συνδρομητές του AirMech Prime (αφού είναι ακόμη σε Beta έκδοση) όμως αυτό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί υπάρχει πληθώρα από game modes που μπορείτε να παίξετε καθώς επίσης και μερικά quests που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον. Τα πάντα στο gameplay είναι η στρατηγική. Η κάμερα είναι δομημένη to -down όπως οι περισσότερα Strategy και MOBA τίτλοι. Ο χειρισμός είναι πολύ απλός καθώς μπορείτε να κινηθείτε με τα WASD ή τα πλήκτρα πλοήγησης ενώ με το αριστερό κλικ πυροβολείτε τους εχθρούς σας.

Gameplay
Μέσα στις μάχες θα έχετε τον έλεγχο ενός ρομπότ που θυμίζει αρκετά Transformer, καθώς μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνει ιπτάμενο σκάφος με το shift. Η κίνηση αυτή σας επιτρέπει να μετακινηθείτε σε όλο το χάρτη και να πλοηγηθείτε στο πεδίο μάχης. Σκοπός σας είναι να καταστρέψετε τη βάση του αντιπάλου, προστατεύοντας παράλληλα και τη δική σας.

Μπορείτε κατά τη διάρκεια του match να καλέσετε από τη βάση σας κάποια βοηθητικά ρομπότ και μηχανήματα, τα οποία κάνετε carry ως ιπτάμενο σκάφος, τοποθετώντας τα σε θέσεις κοντά στη βάση τη δική σας ή του αντιπάλου, είτε για να προκαλέσετε περισσότερη ζημιά στον αντίπαλο είτε για να θεραπεύσετε την βάση και το ρομπότ σας.
Ακολουθώντας αυτή τη λογική, μπορείτε από εκει και πέρα να πειραματιστείτε με την στρατηγική που θα ακολουθήσετε, κερδίζοντας νέα αντικείμενα και βελτιώνοντας το skill σας, προκειμένου να γίνει η εμπειρία πιο διασκεδαστική. Νικώντας κάθε μάχη, αυτομάτως θα σας δίνονται Kudos (in-game currency) και διάφορα άλλα αντικείμενα που μπορείτε να τα αξιοποιήσετε αγοράζοντας νέα ρομπότ και όπλα που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα δυνατό στρατό. Επίσης θα μπορείτε να κάνετε customize στα ρομπότ σας με μία μεγάλη ποικιλία επιλογών που διαθέτει το AirMech, εξοπλίζοντας τα με παραπάνω επιθέσεις, επιπλέον damage, περισσότερη άμυνα και διάφορα άλλα αντικείμενα. 
Τα προσφερόμενα games modes είναι έξι: Solo, Co op, PvP, CTF, Challenges και Survivor. Στο Solo παίζετε ενάντια στην CPU, στο Capture The Flag θα πρέπει να πάρετε την σημαία από τη βάση του αντιπάλου και να επιστρέψετε πάλι στη βάση σας. Συνήθως στα Challenges θα πρέπει να καταστρέψετε εχθρικά units μέσα σε χρονικά όρια ή να αιχμαλωτίσετε κάποια ρομπότ.

Mπορείτε να παίξετε Co-op μαζί με φίλους σας έως και 4 άτομα και Player vs Player μέχρι 6 άτομα. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε διάφορων ειδών αποστολές μέσα στα modes. Για να εξασφαλίσετε τη νίκη σας καλό θα ήταν να έχετε φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο όπου θα κατέχετε πολλά αντικείμενα και ρομπότ για να σας διευκολύνουν στην πορεία του match. Σίγουρα το αδύναμο σημείο του AirMech είναι η έλλειψη lore καθώς δεν διαθέτει κάποια συγκεκριμένη ιστορία. Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων είναι αρκετά χαμηλή, κάτι που σας αναγκάζει να παίξετε κυρίως ενάντια σε άλλους παίκτες.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top