Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής (θα) είναι ηλεκτρική!

0

Η παραγωγής της Lightning LS-218 SuperBike, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει ήδη, ως πρωτότυπο, πιστοποιημένο ρεκόρ ταχύτερης ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας στα 346km/h (σε πολλά δημοσιεύματα θα δείτε μέγιστη ταχύτητα 350,8km/h αλλά αυτό είναι απλά το ταχύτερο από τα δύο περάσματα που έγιναν με αναβάτη τον Paul Thede στη διάσημη απέραντη επίπεδη έκταση Bonneville της Utah και από το οποία υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος ώστε να εξαλειφθούν ευνοϊκές συνθήκες όπως ο θετικός άνεμος) και σίγουρα μετατρέπεται στην ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Το πιθανότερο είναι η μοτοσυκλέτα παραγωγής να έχει λίγο μικρότερη ταχύτητα καθώς στο πρωτότυπο απουσίαζε βασικός εξοπλισμός, ενώ χρησιμοποιήθηκε τροποποιημένο φαίρινγκ για καλύτερη αεροδυναμική και διαφορετική μετάδοση.

Εντυπωσιακότερο στοιχείο όμως αποτελεί η κατανάλωση της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία το κόστος για τη μέτρηση της τελικής (η συνολική διαδρομή ήταν περίπου 6,5 χιλιόμετρα) ήταν μόλις 0,18$! (φυσικά σε αμερικάνικη τιμή ρεύματος) που μας δίνει την ασύλληπτη μέχρι τώρα αναλογία των 0,03 δολαρίων ανά χιλιόμετρο για μια μοτοσυκλέτα τη στιγμή που σπάει ρεκόρ ταχύτητας!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μια συμβατική μοτοσυκλέτα παραγωγής που κινείται κοντά στα 250km/h καταναλώνει βενζίνη 5-10 φορές μεγαλύτερης αξίας! Η LS-218 (το 218 προέρχεται από την μέγιστη ταχύτητα των 350km/h μετρημένα σε μίλια ανά ώρα) θα πωλείται στην τιμή των 28.540ευρώ (38.888$) με το βασικό πακέτο μπαταρίας (12kwh) που θα της δίνει αυτονομία 160-190km.

Ο ανεφοδιασμός της θα μπορεί να γίνει και από το οικιακό δίκτυο μέσα σε δύο ώρες ή σε 30λεπτά σε σταθμό γρήγορης φόρτισης. Ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει 200 ίππους και 23kgm ροπής ενώ το βάρος της δε θα ξεπερνάει τα 230kg.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top