Hoverboard VR: Προσομοίωση σε περιβάλλον virtual reality

0
Ένας συνδυασμός των Oculus Rift, Kinect και Wii Balance Board. 

Έχετε δει ποτέ το Back to the Future 2; Τότε σίγουρα θα έχετε μέχρι και σήμερα την φαντασίωση να αποκτήσετε το δικό σας hoverboard.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία επιστημονική εξέλιξη πάνω σε αυτό το ζήτημα αν και η ταινία διαδραματίζεται στο 2015. Για να μιλάμε ρεαλιστικά, δεν ξέρουμε καν αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα αποκτήσουμε κάτι τέτοιο ή έστω παρόμοιό του. Όμως ένα γραφείο επικοινωνιών με έδρα το Άμστερνταμ μας απέδειξε ότι είναι δυνατή η προσομοίωση της εμπειρίας του μέσω των Oculus Rift, Kinect και Wii Balance Board.



Το αποκαλούμενο Hoverboard VR χρησιμοποιεί το Wii Balance Board ως τον έλεγχο της «σανίδας», το Kinect για να παρακολουθεί τις κινήσεις του σώματός σας και να τις μεταφράζει σε κινήσεις στο περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας και το Oculus Rift για να σας βυθίσει πλήρως σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. Αν και τα γραφικά προς το παρόν δεν είναι αυτά που θα περιμέναμε, ωστόσο είναι η απόδειξη πως η τεχνολογική εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει θαύματα.

Προφανώς δεν γνωρίζουμε αν θα δουλέψουν περισσότερο πάνω σε αυτό το project αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διακρίνουμε τις δυνατότητες που εμφανίζονται από αυτή την προσπάθεια.
Συζητήστε όλα τα τεχνολογικά νέα στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld καθώς επίσης δείτε και τα δικά μας ταξίδια στο χρόνο με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Users: Back to the Future 3.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top