Το Torrentz.eu έκλεισε από την Βρετανική Αστυνομία

0
Η διάσημη ιστοσελίδα Torrentz.eu, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης torrents στο Διαδίκτυο, είναι πια παρελθόν, μετά την αναστολή της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το domain name της ιστοσελίδας σταμάτησε να λειτουργεί μετά από αίτημα της Αστυνομίας Εγκλήματος πνευματικής ιδιοκτησίας, ένα τμήμα που έχει κάνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο μετά την αποστολή επιστολών προς τους ISP σχετικά με διάφορες ιστοσελίδες torrent, ζητώντας τους τον αποκλεισμό τους, χωρίς να υπάρχει καμία δικαστική απόφαση.


Η Αστυνομία του Λονδίνου συνεργάζεται με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων για πολλούς μήνες τώρα, και αναζητούν τρόπους για να κλείσουν τα torrent sites ή οποιαδήποτε site με συνδέσεις που οδηγούν σε πειρατικό περιεχόμενο.

Για αρχή αποστέλλουν προειδοποιητικές επιστολές στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων, ζητώντας τους να τις κλείσουν ή να αρχίσουν την διαγραφή του πειρατικού περιεχομένου.

Την περασμένη εβδομάδα, η μηχανή αναζήτησης FileCrop έκλεισε από την αστυνομία, και σήμερα ακολούθησε το Tοrrentz.eu. Οι ιστοσελίδες δεν είναι μόνο απρόσιτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο όταν ο πάροχος του domain το έκλεισε μετά από το αίτημα που έλαβε από τη βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, υπάρχει ελπίδα ότι η αναστολή θα αρθεί σύντομα. Βέβαια οι διαχειριστές του Tοrrentz.eu, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς η μηχανή αναζήτησης τρέχει ήδη στα domains Torrentz.ch και Torrentz.me.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ιστοσελίδα Tοrrentz.eu δεν φιλοξενεί torrents σαν το Pirate Bay.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICANN οι καταχωρητές δεν μπορούν να κλείσουν κάποιο domain, ακόμα και οι Αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να παραβιάζει τον νόμο, αν δεν υπάρχει κάποια οριστική παραγγελία Δικαστήριο.

Μοιάζει ότι στην περίπτωση του Tοrrentz.eu αυτό δεν ήταν πραγματικά απαραίτητο.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top