Συνεργασία Google και Microsoft για video chatting χωρίς plugins

0
Όταν η Google και η Microsoft δεν διαφωνούν για τα ότι προϊόντα της μιας εταιρείας είναι καλύτερα από της άλλης, συνεργάζονται για να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες πολύ πιο εύκολες. Η νέα συνεργασία τους αφορά το project που ονομάζεται Object Real-Time Communications API (ORTC).


Ένας τεχνικός της Microsoft, ο Doug Mahugh αποκάλυψε σήμερα ότι η Microsoft, η Google, η Hookflash, και άλλες εταιρείες συνεργάζονται για μία νέα μέθοδο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, και συσκευές desktop. Η νέα τεχνολογία θα κάνει ευκολότερες τις διαδικτυακές συνομιλίες, χωρίς να χρειάζονται plugins τρίτων κατασκευαστών.

Σήμερα, το video chatting από ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι ήδη δυνατό, αλλά μόνο με την βοήθεια ειδικού λογισμικού που εγκαθιστά αρκετά αρχεία στους υπολογιστές μας, και επιβραδύνει το πρόγραμμα περιήγησης.

Χάρη στη νέα τεχνολογία, σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε video chat χωρίς να χρειαζόμαστε κάποια plugins, όπως αναφέρει ο Mahugh. Θα είναι σαν να έχουμε Skype χωρίς το Skype, και όλα θα γίνονται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου προγράμματος περιήγησης.

«Το ORTC αξιοποιεί JavaScript για να προσφέρει επικοινωνίες σε πραγματικό χρόνο plugin-free μεταξύ των web browsers, κινητών συσκευών και τεχνολογίες cloud με έναν τρόπο που που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από προγραμματιστές ιστοσελίδων.»

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top