Infamous Second Son: First Light DLC

0
Επιστροφή στους δρόμους του Seattle παρέα με την Fetch.
To Infamous: Second Son αποτέλεσε ένα από τα ελάχιστα exclusives που είδαμε την φετινή χρονιά για το PS4 και είναι αλήθεια ότι δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η δημιουργία της Sucker Punch Productions ήταν κακή, κάθε άλλο μάλιστα αφού σε σεναριακό και τεχνικό επίπεδο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Παρόλα αυτά, σε ό,τι έχει να κάνει με το gameplay τον περασμένο Μάρτιο είδαμε ένα open world Action-Adventure της "σειράς" που δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει στο συγκεκριμένο genre.

Όταν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Infamous: First Light στην press conference της Sony στα πλαίσια της Ε3, αρκετοί παίκτες -ανάμεσά τους και ο γράφοντας- ήλπιζαν πως η Sucker Punch Productions θα προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Όπως θα δούμε και παρακάτω όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το νέο αυτό standalone DLC μαστίζεται από τα ίδια ακριβώς προβλήματα που συναντήσαμε στο Infamous: Second Son.

infamous-first-light-1

To παρελθόν της Fetch

Όπως προαναφέραμε το Infamous: First Light αποτελεί ένα standalone DLC, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε στην κατοχή σας την βασική έκδοση του παιχνιδιού για να παίξετε. Στον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή συναντάμε, την Fetch, έναν από τους βασικούς NPC του Infamous: Second Son. To σενάριο λαμβάνει χώρα σε δύο χρονικές περιόδους και προσπαθεί να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της Fetch.

Στην πρώτη περίοδο η ιστορία εκτυλίσσεται επτά χρόνια πριν τα γεγονότα του Infamous: Second Son, καθώς η Fetch παρέα με τον αδελφό της ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στον Καναδά για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Αντίθετα στην δεύτερη περίοδο βλέπουμε την Fetch έγκλειστη στις εγκαταστάσεις του Department of Unified Protection (DUP) δύο χρόνια πριν από τα γεγονότα του Infamous: Second Son.
         

Τα ίδια προβλήματα

Κατά την διάρκεια της πρώτης χρονικής περιόδου εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του Infamous: First Light, καθώς η Fetch προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της από μία συμμορία Ρώσων. Η πλοκή είναι άκρως προβλέψιμη, χωρίς σημαντικές ανατροπές και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό συνολικά το σενάριο κρίνεται υποδεέστερο από το αντίστοιχο του Infamous: Second Son. Εν τω μεταξύ, το gameplay ακολουθεί την φόρμουλα που είδαμε στο φετινό exclusive του PS4. Κοινώς θα περιπλανηθείτε στο Seattle αναλαμβάνοντας διάφορες αποστολές μηδαμινής πρωτοτυπίας. Το σύστημα μάχης επίσης παραμένει αμετάλλαχτο και το γεγονός ότι η Fetch έχει πρόσβαση σε μία μόνο δύναμη σε αντίθεση με τις τέσσερις του Delsin Rowe δεν βοηθά ιδιαίτερα τα πράγματα.

infamous-first-light-2

Όσον αφορά την δεύτερη χρονική περίοδο πάντως η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη. 

Όσο η Fetch βρίσκεται φυλακισμένη στις εγκαταστάσεις του DUP αναλαμβάνει διάφορα challenges από τον δεσμοφύλακά της. Ουσιαστικά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό horde mode, καθώς θα πρέπει να πολεμήσετε με δεκάδες αντιπάλους και να ολοκληρώσετε συγκεκριμένα objectives. Για παράδειγμα να σώσετε διάφορους ομήρους πριν αυτοί πεθάνουν. Σκοπός εδώ είναι να επιτύχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ, να ολοκληρώσετε τα challenges και να κερδίσετε skill points. Με τα τελευταία μπορείτε να αναβαθμίσετε τα abilities σας και να βελτιώσετε την μαχητική ικανότητά της. 

Όσους περισσότερους πόντους κερδίζετε, τόσο πιο μεγάλο σκορ θα μπορείτε να επιτύχετε και πάει λέγοντας.

infamous-first-light-3

Τουλάχιστον τιμά τα λεφτά του

Όσοι αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το Infamous: First Light θα χρειαστεί να αφιερώσετε τέσσερις με πέντε ώρες για να ολοκληρώσετε την ιστορία και τα διάφορα side-quests. Στο horde mode από την άλλη πλευρά υπάρχουν 87 συνολικά challenges και είναι δεδομένο ότι πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερες από 10 ώρες, εάν επιθυμείτε να τα ολοκληρώσετε όλα. Για τους επίδοξους κυνηγούς των trophies αξίζει να σημειωθεί ότι το First Light περιλαμβάνει και ένα Platinum Trophy για να κατακτήσετε. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν τα 15 ευρώ που θα χρειαστεί να δαπανήσετε για να αποκτήσετε αυτό το standalone DLC δεν είναι πολλά, πάντα με βάση το περιεχόμενο που προσφέρεται. Μάλιστα όσοι έχετε ήδη στην κατοχή σας το Infamous: Second Son έχετε την δυνατότητα να ολοκληρώσετε τα challenges χρησιμοποιώντας τον Delsin Rowe.

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως το Infamous: First Light διασώζεται μόνο από τον εξαιρετικό τεχνικό τομέα του, καθώς το gameplay είναι για μία ακόμη φορά άκρως επαναλαμβανόμενο. Η προσθήκη του horde mode θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική, αλλά το σύστημα μάχης παραμένει τραγικά απλοϊκό, χωρίς το απαραίτητο βάθος που απαιτείται για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας.

Το Infamous: First Light  κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου για PS4.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top