Όλες οι αλλαγές που θα φέρουν τα επερχόμενα Windows 9

0
Στόχος της Microsoft με το νέο λειτουργικό, είναι να υπάρχει ένας πιο γρήγορος κύκλος αναβαθμίσεων, με την τελική έκδοση των Windows 9 να αναμένεται τον Απρίλιο του 2015.

Επίσης, αναμένονται αρκετές αλλαγές ώστε η Microsoft να κερδίσει τους χρήστες των Windows 7 που δεν αναβάθμισαν στα Windows 8/8.1.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα νέο Start Menu, το οποίο πιθανότατα θα υποστηρίζει live tiles και δυνατότητα εκτέλεσης των μοντέρνων εφαρμογών του Windows Store στο desktop, καθώς και την κατάργηση της Charms bar.

Αυτό σημαίνει ότι οι μοντέρνες εφαρμογές των Windows θα διαθέτουν στο τίτλο μία μπάρα που θα περιλαμβάνει μενού, με στοιχεία από την Charms bar ενώ οι developers είναι απαραίτητο να προσθέσουν χαρακτηριστικά στις εφαρμογές τους για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού (share).

Η συγκεκριμένη αλλαγή, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι η Microsoft θέλει οι νέες μοντέρνες εφαρμογές των Windows 8 να τρέχουν σε παραθυρικό περιβάλλον όπως οι παραδοσιακές εφαρμογές ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εμπειρία χρήσης με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Επίσης, είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή της η ψηφιακή βοηθός των Windows Phone, Cortana, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στα Windows 9 «εικονικά περιβάλλοντα εργασίας» (virtual desktops).

Με τα virtual desktops (χωρίς την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων), οι χρήστες των Windows 9 θα μπορούν να δημιουργούν ξεχωριστά active desktops και να εναλλάσσονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο στην μπάρα εργασιών.

Τέλος, με τα Windows 9 η Microsoft αναμένεται να βάλει ένα τέλος στις διάφορες εκδόσεις για διάφορες συσκευές, θέλοντας να ενοποιήσει τις εκδόσεις των Windows RT και Windows Phone.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top