Πατέντα της Google σχετικά με τεχνολογία παρακολούθησης, εντοπισμού και αναγνώρισης χρηστών

0
Η Google κατέθεσε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα πατέντα, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται η χρήση τεχνολογίας ενεργού παρακολούθησης και αναγνώρισης χρηστών, με σκοπό την αναβάθμιση του Google Search ώστε να επιστρέφει ακόμη πιο στοχευμένα αποτελέσματα στις αναζητήσεις χρηστών.

Bάσει του σχεδίου που κατέθεσε η Google, προβλέπεται η χρήση κάποιας ψηφιακής συσκευής καταγραφής (ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο, φωτογραφική μηχανή, κάμερα κ.λ.π), η οποία θα μπορεί να “συλλαμβάνει” γραφικά και να τα αναπαριστά ως ένα stream εικόνων, τα οποία θα μπορούν να σχηματίσουν ένα βίντεο.

Η καταγραφή θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν η Google εντοπίζει ότι κάποιος χρήστης μιλάει στο πρόγραμμα περιήγησης, κάτι που θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ηχητικών και οπτικών ενδείξεων.

“Η λειτουργία της οπτικής ανάλυσης θα μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των ατόμων σε έναν χώρο, ο οποίος θα προσδιορίζεται με βάση τα οπτικά δεδομένα, την ταυτότητα των χρηστών, τον προσανατολισμό του κεφαλιού και την κίνηση των χειλιών τους”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα παρακολουθεί μόνο τους χρήστες, αλλά θα μπορεί επίσης να τους αναγνωρίζει και να διαβάζει τα χείλη τους.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top