Surgeon Simulator Review

0
Το Surgeon Simulator έχει βγει εδώ και ένα χρόνο στο PC και πλέον ήρθε και στο PS4. Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε το ρόλο ενός αδέξιου χειρούργου ονόματι Nigel Burke και καλείστε να κάνετε διάφορες επεμβάσεις, όχι με την απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται, αλλά παλεύοντας με τον κακό χειρισμό και τα περίεργα physics έτσι ώστε να μην σας ξεφύγει κανένα εργαλείο μέσα στον ανοιχτό ασθενή. Παρόλα αυτά, ο Nigel έχει βλέψεις για να γίνει “ο καλύτερος χειρουργός του σύμπαντος”. Το Surgeon Simulator αποτελεί ένα είδος μαύρης κωμωδίας με μπόλικο slapstick χιούμορ, με την αδυναμία σας να ελέγξετε καλά τα χέρια σας ενώ είστε χειρούργος να είναι η ατάκα της βραδιάς. Αν σας αρέσουν τα ανέκδοτα με την μικρή Αννούλα και γελάτε με τα ατελείωτα ξαντεριάσματα στις παλιές σπλατεριές τρίτης διαλογής του Χόλιγουντ, θα γελάσετε πολύ.

Βέβαια αυτό που θα σας κόψει το γέλιο είναι ο χειρισμός, ο οποίος ήδη είχε τα κακά του χάλια (επίτηδες) στο PC και στο PS4 είναι ακόμα χειρότερος. Στο PC ελέγχετε τα χέρια λίγο-πολύ ως ένα ρομπότ. Έχετε ξεχωριστά κουμπιά στο πληκτρολόγιο για τον έλεγχο των δακτύλων, του ύψος και της θέσης του χεριού και χρησιμοποιείτε και το ποντίκι για ακρίβεια. Στο PS4 έχετε δύο modes που μπορείτε να επιλέξετε. Στο motion control mode χειρίζεστε τη θέση του καρπού κουνώντας το DualShock 4 ανάλογα. Μπορεί να φαίνεται σαν μια καλύτερη μέθοδος κίνησης του καρπού του χειρούργου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο χειρισμός των δακτύλων επίσης είναι μαρτύριο.

Επειδή το R2 είναι αναλογικό, όσο περισσότερο πιέζετε το πλήκτρο, τόσα περισσότερα δάκτυλα κλείνουν. Το ίδιο και με το L2 με το οποίο ελέγχετε το ύψος του χεριού. Είναι πραγματικά απίθανο να κάνετε οτιδήποτε με αυτό το χειρισμό. Η επιλογή του παραδοσιακού τρόπο χειρισμού είναι δίκοπο μαχαίρι. Ότι χειρίζεστε με motion controls, τα χειρίζεστε με το δεξί αναλογικό. Ίσως αυτό είναι προτιμότερο για κάποιους, όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχετε μεγάλο πρόβλημα να κάνετε οτιδήποτε με τον χειρουργό σας και θα προσπαθείτε να κάνετε μεταμόσχευση καρδιάς σαν μαστουρωμένος ουρακοτάγκος πάνω σε ποδήλατο με μία ρόδα.

Θωρακοτομή με πυροσβεστήρα. Πάει μπροστά αυτή η ρημάδα η επιστήμη.


Το Surgeon Simulator Anniversary Edition έχει όλα τα DLC του παιχνιδιού μαζεμένα, που σημαίνει ότι κάνετε ότι χειρουργείο τραβάει η ψυχή σας. Από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και εξαγωγή δοντιών στην άνεση του χειρουργείου, μέχρι επέμβαση στα μάτια μέσα σε ασθενοφόρο που τρέχει σε κατσάβραχα και κρανιοτομή σε διαστημόπλοιο με μηδενική βαρύτητα. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του αστείου και ταυτόχρονα ανεβάζουν τη δυσκολία, ενώ όταν τα καταφέρνετε κάτω από αντίξοες συνθήκες σας απονέμονται περισσότεροι πόντοι. Βέβαια ο στόχος του παιχνιδιού δεν είναι να κερδίσετε, αλλά να αποτύχετε σκοτώνοντας τον ασθενή σας με τον πιο αστείο και θεαματικό τρόπο.

Το Surgeon Simulator είναι για να γελάτε εσείς και αυτοί που σας βλέπουν να παίζετε, τίποτα περισσότερο. Είναι απλά ένα αστείο.

Από τεχνικής πλευράς δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Τα περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι μοιάζουν σα να είναι πλαστικά. Το εσωτερικό των ασθενών μοιάζει πολύ με εκείνα τα μοντέλα που είχαμε στο δημοτικό και μπορούσαμε να αφαιρούμε κομμάτια. Το όλο αστείο του παιχνιδιού βασίζεται στο συνδυασμό με τα physics που δίνει άλλο αέρα στα γραφικά, ειδικά όταν αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα glitches τα οποία έχω την εντύπωση ότι κι αυτά υπάρχουν επίτηδες. Ό ηχητικός τομέας επίσης κινείται μέσα στην χαζοχαρουμενιά και είναι ταιριαστός στο όλο slapstick της υπόθεσης. Υπάρχουν μερικοί ανατριχιαστικοί ήχοι όπως ο ήχος του κόπτη οστών, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Συνοψίζοντας, το Surgeon Simulator, όπως προανέφερα, είναι απλά ένα αστείο, ένα ακόμα παιχνίδι για την εποχή του Twitch, του YouTube και του PS4 Share. Έχει μηδενικό βάθος και ο σκοπός του είναι το γέλιο και η καφρίλα. Αν σας αρέσει και θέλετε και λίγο κόσμο στο Twitch, σκεφτείτε μερικές ατάκες για το ΕΣΥ (αφού είναι αρκετά ταιριαστό το θέμα) και ξεκινήστε.
  • Μαύρο χιούμορ
  • Αστείο, για λίγο, αλλά αστείο
  • Ο χειρισμός ήταν που ήταν κακός, στο PS4 είναι χειρότερος
  • Δεν φτιάχτηκε για να παίζεται αλλά για να βλέπεται
  • Μηδενικό βάθος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4.0
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), PC, iOS
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Bossa Studios
ΕΚΔΟΣΗ:Bossa Studios
ΔΙΑΘΕΣΗ:Download
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.surgeonsim.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:Απρίλιος 2013 (PC), Αύγουστος 2014 (PS4)
PEGI:18                                                     πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top