Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα πίσω, στις 3, σημαίνοντα τη λήξη της θερινής ώρας. Η αλλαγή ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

0
Την εφαρμογή Rooms, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει χώρους συζήτησης στο Ίντερνετ για πράγματα που τον ενδιαφέρουν, και να προσκαλέσει και άλλους σε αυτούς, χωρίς να γίνεται απαραίτητα χρήση πραγματικών ονομάτων- αναβιώνοντας με αυτόν τον τρόπο «ηρωικές» παλαιότερες εποχές του Ίντερνετ, με forums, message boards και chatrooms.
Το Rooms, εφαρμογή των Facebook Creative Labs, είναι διαθέσιμο από χθες στο iOS στις ΗΠΑ,  τη Μ. Βρετανία και κάποιες άλλες αγγλόφωνες χώρες.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό post στο blog του Rooms, «ένα από τα μαγικά χαρακτηριστικά των πρώτων ημερών του web ήταν η διασύνδεση με ανθρώπους που δεν θα συναντούσες ποτέ αλλιώς στην καθημερινή σου ζωή. Forums, message boards και chatrooms ήταν σημεία συνάντησης για ανθρώπους που δεν μοιράζονταν απαραίτητα γεωγραφικές τοποθεσίες ή  κοινωνικές συνδέσεις, αλλά είχαν κάτι κοινό. Μέρη όπου αυτά που έλεγες είχαν  μεγαλύτερη σημασία από το ποιος ήσουν και ποιους ήξερες. Σήμερα, καθώς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνά μας, πρωτευόντως για να επικοινωνούμε με φίλους και οικογένεια, ο ρόλος του Ίντερνετ ως ενός ‘τρίτου’ μέρους έχει αρχίσει να ξεθωριάζει».

Ένα «δωμάτιο» είναι στην ουσία ένα feed από φωτογραφίες, βίντεο και κείμενο, όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτά που συναντά κανείς στο Instagram ή το Facebook, με ένα κεντρικό θέμα το οποίο καθορίζεται από όποιον έχει δημιουργήσει το «δωμάτιο». Οι αρχικοί χρήστες έχουν ήδη δημιουργήσει τέτοιους χώρους για ποικιλία θεμάτων, από σπιτικό φαγητό, παρκούρ κ.α.
«Οι δημιουργοί των ‘δωματίων’ μπορούν επίσης να ελέγξουν σχεδόν ο,τιδήποτε γύρω από αυτά.

Το Rooms είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι ένα ευέλικτο, δημιουργικό εργαλείο. Μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο και τα emoji στο κουμπί ‘like’, να προσθέσετε μια cover photo και κυρίαρχα χρώματα, να δημιουργήσετε custom ‘καρφιτσωμένα’ μηνύματα, να παραμετροποιήσετε τις άδειες μελών, και ακόμα και να ρυθμίσετε εάν οι χρήστες μπορούν να δώσουν link στο υλικό σας στο web ή όχι. Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερα παραμετροποιήσιμα χαρακτηριστικά και τρόπους για να ‘πειράζετε’ το ‘δωμάτιό’ σας» συμπληρώνεται.

Οι δημιουργοί του Rooms τονίζουν ότι ένα από τα πιο αγαπημένα τους χαρακτηριστικά του Ίντερνετ είναι η δυνατότητα που παρέχει στον καθένα να είναι όποιος θέλει να είναι. «Θέλουμε τα ‘δωμάτια’ που δημιουργείτε να είναι απελευθερωτικά…από μοναδικές εμμονές και αντισυμβατικά χόμπι μέχρι personal finance και ζητήματα υγείας, μπορείτε να ‘γιορτάσετε’ τις πλευρές του εαυτού σας που δεν δείχνετε πάντα στους φίλους σας». Και για αυτό τον λόγο, υπογραμμίζεται, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο όνομα θέλει, ακριβώς όπως στα forums και στα message boards του παλιού καιρού. «Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε διαφορετικές ταυτότητες για διαφορετικές θεματολογίες» αναφέρεται.

Κλείνοντας, αναφέρεται στο blogpost ότι σε πρώτη φάση υπάρχει επικέντρωση στη στενή συνεργασία με ένα μικρό σετ από community builders, με σκοπό τη διαμόρφωση επιτυχών «κοινοτήτων». «Εάν νομίζετε ότι το ‘δωμάτιό’ σας έχει τη δυνατότητα να γίνει μια από αυτές, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Στείλτε μας ένα email στο team@rooms.me, μαζί με μια πρόσκληση στο ‘δωμάτιό’ σας και μια παράγραφο για το για ποιους λόγους νομίζετε ότι το ‘δωμάτιό’ σας έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μια σημαντική κοινότητα για συγκεκριμένα είδη ατόμων».

Η σελίδα του Rooms στο App Store βρίσκεται εδώ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, σε δημοσίευμα των NY Times, γινόταν λόγος για μια stand-alone εφαρμογή από των «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων που θα επέτρεπε στους χρήστες να αλληλεπιδρούν εντός του Facebook χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα.

πηγη
 


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top