ICO προειδοποίηση για το streaming ανυποψίαστων πολιτών

0

Το Information Commissioner’s Office (ICO), ένα γραφείο φύλακας της ιδιωτικής ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέδωσε μια προειδοποίηση για τους πολίτες που χρησιμοποιούν κάμερες παρακολούθησης με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, αναφέροντας ότι δεν είναι ασφαλής πρακτική.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση όλες οι κάμερες που χρησιμοποιούν τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης, ανακαλύπτονται και συγκεντρώνονται από μια ιστοσελίδα που κάνει live streaming τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες τους.

Οι συσκευές δεν έχουν παραβιαστεί με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά η πρόσβαση είναι δυνατή επειδή οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αλλάξει το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.
Η ICO δεν δίνει το όνομα της ιστοσελίδας, αλλά όπως φαίνεται μιλάνε για την ίδια ιστοσελίδα που είχαμε καταγγείλει στο προηγούμενο άρθρο μας.

Το insecam.com, δημιουργήθηκε ειδικά για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η συνήθεια να χρησιμοποιούμε συσκευές με τις προεπιλεγμένες τους ρυθμίσεις. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας άλλωστε αναφέρουν στο FAQ ότι ένα απλό αίτημα φτάνει για να αφαιρέσουν την κάμερα κάποιου ενδιαφερόμενου από τη βάση δεδομένων τους.

πηγη 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top