Πρώτη ζωντανή δορυφορική μετάδοση συναυλίας (Linkin Park) σε ποιότητα 4K στις 19 Νοεμβρίου

0
Η πρώτη συναυλία παγκοσμίως που θα μεταδοθεί live μέσω δορυφόρου, από την τροχιακή θέση Astra 19,2 μοίρες ανατολικά σε ULTRA HD (3840 x 2160 pixel) στο πρότυπο HEVC, στα 50 fps και με βάθος χρώματος 10 bit

Η SES σε συνεργασία με τη Samsung, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταδώσει ζωντανά τη συναυλία του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Linkin Park σε υπερυψηλή ευκρίνεια (Ultra HD) από την τροχιακή θέση Astra 19,2 μοίρες ανατολικά.

Η συναυλία των Linkin Park, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο O2 World του Βερολίνου, θα είναι η πρώτη συναυλία παγκοσμίως που θα μεταδοθεί live μέσω δορυφόρου κωδικοποιημένη σε πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC, ανάλυση 3840 x 2160 pixel, 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο και βάθος χρώματος 10 bit. Η μετάδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο δοκιμαστικό (demo) κανάλι Astra Ultra HD. Η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει στις 10 μ.μ ώρα Ελλάδας (9.00 pm CET) και η λήψη της θα είναι δυνατή σε τηλεοπτικούς δέκτες Ultra HD του 2014 της Samsung. Η SES Platform Services, θυγατρική της SES, θα αναλάβει την κωδικοποίηση του περιεχομένου.

Οι Linkin Park είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή σύγχρονα ροκ συγκροτήματα. Στην περιοδεία που πραγματοποιεί το διάστημα αυτό, το συγκρότημα της δισκογραφικής εταιρείας Warner Music παρουσιάζει τις επιτυχίες και τα τραγούδια του από το τελευταίο του άλμπουμ «The Hunting Party», σε ένα εντυπωσιακό show.

Σύμφωνα με τον κ. Ferdinand Kayser, Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της SES.
“Η απόφαση της Samsung να συνεργαστεί με τη SES για τη live μετάδοση μιας συναυλίας αποκλειστικά από το δοκιμαστικό μας κανάλι μας τιμά, καθώς δείχνει έμπρακτα την πίστη της Samsung στους δορυφόρους και στις τεχνικές δυνατότητές μας», «Η επιτυχής live μετάδοση μιας συναυλίας θα αποτελέσει άλλο ένα ορόσημο στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος ULTRA HD και θα δώσει ώθηση στη ζωντανή δορυφορική μετάδοση περισσότερου ζωντανού περιεχομένου τα επόμενα χρόνια”

       

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top