Πόσο κοστίζουν τα κομμάτια κάθε iPhone και Galaxy ναυαρχίδας

0
Αpple και Samsung είναι οι δυο γίγαντες που εδώ και χρόνια ανταγωνίζονται για το ποιος θα κατακτήσει την πρωτιά σε επίπεδο ναυαρχίδας, η μεν Apple με τα iPhone και η Samsung με τα Galaxy. Μιλάμε για συσκευές οι τιμές των οποίων παίζουν πολύ ψηλά μιας και είναι οι ναυαρχίδες των εταιρειών, το δείχνουν από τα specs αλλά και από την τιμολόγηση.

Ωστόσο αν μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε αν τα 500-600 ευρώ της κάθε συσκευής δικαιολογούνται από το κόστος παραγωγής, η απάντηση θα είναι η προφανής. Η IEEE Spectrum κυκλοφόρησε ένα γράφημα στο οποίο αποκαλύπτει το συνολικό κόστος κατασκευής δίνοντας τις τιμές για τα σημαντικά κομμάτια κάθε iPhone και κάθε Samsung Galaxy ναυαρχίδας που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά της Apple, το iPhone 6 είναι η πιο κοστοβόρα συσκευή της μέχρι σήμερα με συνολικό κόστος στα 228.07 δολάρια ενώ τα κομμάτια του iPhone 5s κοστίζουν 211.50 δολάρια. Από την άλλη, το Samsung Galaxy S5 κοστίζει 215.44 δολάρια ελάχιστα πιο πάνω από το Samsung Galaxy S4 τα υλικά του οποίου είναι στα 214.54 δολάρια.



iPhone-6-Samsung-Galaxy-S5-03-570

iPhone-6-Samsung-Galaxy-S5-02-570

iPhone-6-Samsung-Galaxy-S5-01-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top