Kim Dotcom το καλάμι είναι το πιο επικίνδυνο όχημα

0
Σοβαρά προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει ο μεγιστάνας του internet Kim Dotcom. Την παρασκευή σταμάτησε η ακρόαση του στο δικαστήριο που θέλει να ανακαλέσει την εγγύηση του θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, στη Νέα Ζηλανδία. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν υποστηρίζουν ότι ο Kim Dotcom είναι ο επικίνδυνος και θα πρέπει να πάει φυλακή. 


Ο Dotcom φαίνεται ότι είχε ετοιμάσει μια εξαιρετική γραμμή υπεράσπισης για να αποφύγει να σταλεί στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίσει δίωξη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εκβιασμούς.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε καλά για Dotcom το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά από την απερίσκεπτη κίνηση του να εισέλθει στην πολιτική μέσω του κόμματος που ίδρυσε (Internet Party) νωρίτερα αυτό το έτος.


Έχασε τη συμπάθεια του κοινού, έχει χωρίσει με τη σύζυγό Mona, που φαίνεται τώρα έχει τον έλεγχο των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Dotcom έχει εγκαταλειφθεί από τη δικηγορική εταιρεία που τον υποστήριζε αρκετά χρόνια.

Σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε την Πέμπτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Auckland, οι κατηγορίες που του ανακοινώθηκαν υποστηρίζουν ότι ο Dotcom παραβίασε τους όρους της εγγύησης του το 2012.

Βέβαια μεγάλο μέρος της ακρόασης επικεντρώθηκε στα οικονομικά του Dotcom, και εδώ είναι το ενδιαφέρον κομμάτι.

Ο κύριος Kim Dotcom εξακολουθεί να απολαμβάνει ένα πολύ πλούσιο και εκκεντρικό τρόπο ζωής.

Οι δαπάνες που έπρεπε να παραδεχτεί αναγκαστικά στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα περιελάμβαναν 10 εκατομμύρια δολάρια για νομικά έξοδα, 4,5 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση στο Internet Party, 80.000 δολάρια το μήνα για ενοίκιο και άλλο ένα εκατομμύριο για το μουσικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε “Good Times”.

Μάλλον οι «καλές εποχές» τελείωσαν για τον Dotcom εφόσον εκτός από τα προαναφερθέντα ποσά υπάρχουν και επενδύσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε νέες επιχειρήσεις που πλέον ανήκουν στην οικογένεια του και αυτός δεν είναι πλέον δικαιούχος.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αναφέρουν επίσης ότι ο Dotcom προσπαθούσε να πουλήσει μια Rolls Royce, η οποία είχε βγει για κατάσχεση μαζί με άλλα περιουσιακά του στοιχεία του και να έρθει σε επαφή με τους πρώην συναδέλφους τους στο Megaupload κάτι που δεν επιτρεπόταν από τους όρους εγγύησης του.

Ο Dotcom αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η πολιτική αγωγή έθεσε και προσωπικά ερωτήματα στον Dotcom ζητώντας του να μάθει πόσο χρόνο ξοδεύει τη μέρα παίζοντας online παιχνίδια.

Ο Dotcom απάντησε ότι παίζει για μια-δυο ώρες την ημέρα, εκτός τότε που κυκλοφόρησε το Call of Duty και το Modern Warfare, που έπαιζε συνεχόμενα για 30 ώρες, προκειμένου να γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο.


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top