Manta X7, smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά

0
Η αγορά των smartphones βρίσκεται πλέον σε σημείο κορεσμού με δεκάδες νέους κατασκευαστές να αναζητούν μερίδιο προσπαθώντας να ξεχωρίσουν είτε με τις πολύ οικονομικές τιμές, βλέπε OnePlus One είτε με τα πρωτότυπα σχέδια όπως το αρθρωτό smartphone από την Φινλανδία που ονομάζεται Puzzlephone.

Από τότε που στα smartphones ήρθαν οι οθόνες αφής οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν όλο και περισσότερο τα φυσικά κουμπιά τα οποία πιάνουν χώρο. Οι περισσότερες ναυαρχίδες έχουν βγάλει τα μπροστινά φυσικά κουμπιά (εκτός από κάποιους όπως η Apple που διατηρεί το home button) και την θέση τους έχουν πάρει τα capacitive home screen buttons, ενώ κάποια φυσικά κουμπιά για τον ήχο και να ανοιγοκλείνει η συσκευή, είναι απαραίτητα να υπάρχουν.

Ένας νέος Κινέζος κατασκευαστής ονόματι Manta δημιουργεί ένα νέο smartphone το οποίο δεν θα έχει καθόλου φυσικά κουμπιά στο σασί του. Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το πως ακριβώς θα λειτουργεί το Manta X7 αλλά γνωρίζουμε ότι στο πλάι θα έχει μια μπάρα με σένσορες οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται το δάχτυλο του χρήστη και θα του δίνουν εύκολη πρόσβαση για πραγματοποίηση κλήσεων. Οι ίδιοι αισθητήρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως volume buttons.

Επίσης, για την ένταση του ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθούν χειρονομίες στην οθόνη, όπως γίνεται για παράδειγμα στο Color OS της Oppo που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει τον ήχο σέρνοντας τα δυο δάχτυλα στην οθόνη.

Το Manta X7 θα έχει custom OS το οποίο βασίζεται στο Android και ονομάζεται MO7os. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκτός από κάποιες υποθέσει για MediaTek SoC.

Manta-X7-01-570

Manta-X7-03-570

Manta-X7-04-570

Manta-X7-02-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top