Samsung, ετοιμάζεται να κατασκευάσει δικές της GPU

0
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα κορεάτικα media, η Samsung ετοιμάζεται να φτιάξει δικές της κάρτες γραφικών, πληροφορίες οι οποίες έρχονται να συμπληρωθούν σε αυτές που είχε ανακοινώσει η Samsung πέρσι για δικές της CPU. Η GPU λέγεται ότι θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2015, που σημαίνει ότι ίσως τη δούμε μέσα στο Samsung Galaxy Note 5 του χρόνου το φθινόπωρο.
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν οι κάρτες γραφικών θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα all-Samsung chipset.

Ο Κορεάτικος γίγαντας έχει ήδη τη δική του σειρά Exynos chipsets που βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, όπως οι περισσότεροι mobile επεξεργαστές αυτή τη στιγμή, αλλά οι CPUs και GPUs είναι ARM-designed. Στην περίπτωση λοιπόν που οι παραπάνω πληροφορίες είναι τελικά αληθείς, η Samsung μπαίνει στην ίδια γραμμή με Qualcomm, Intel και Nvidia, εταιρίες οι οποίες κατασκευάζουν chipsets από δικά τους κομμάτια, άρα έχουν καλύτερο έλεγχο.

Για παράδειγμα η Qualcomm, στην οποία βασίζεται κυρίως η Samsung, φτιάχνει τα Snapdragon chipsets με Adreno GPU που είναι δικός της σχεδιασμός και επομένως έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην αποδοτικότητα.

Αν τελικά οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και benchmark αποτελέσματα.

samsung-gp-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top