Γερμανική εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει servers για θέρμανση κτιρίων

0
Μια εταιρεία από την Γερμανία θέλει να μετατρέψει τα Server Farms, που αποτελούνται από χιλιάδες υπολογιστές και θέλουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να λειτουργήσουν και για να ψυχθούν, σε «θερμάστρες». Η ιδέα είναι ότι όλη αυτή η θερμότητα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη, αλλά να χρησιμοποιείται για την θέρμανση εγκαταστάσεων κοντά στους servers.

Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να το καταφέρει αυτό χωρίς να μειώνει την αξιοπιστία των servers, αυξάνοντας όμως την ενεργειακή αποδοτικότητα αυτών.

Οι Server Farms καταναλώνουν παγκοσμίως 30 δισεκατομμύρια Watts ενέργειας κάθε χρόνο, που είναι η ενέργεια που παράγουν 30 πυρηνικά εργοστάσια στο διάστημα αυτό. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για websites, e-mail και το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται η ενέργεια που χρειάζεται για να συντηρήσεις τους servers ανεβαίνει σε δυσθεώρητα μεγέθη. Επιπλέον οι servers δεν είναι και τα πιο ενεργειακά αποδοτικά συστήματα μετατρέποντας σε θερμότητα σχεδόν το 80% της ενέργειας που λαμβάνουν.

Εδώ έρχεται η Cloud & Heat Technologies GmBH, η οποία θέλει να αξιοποιήσει την θερμότητα που παράγεται από τους servers. Η ιδέα είναι η εξής, ο πελάτης αγοράζει κάποια ειδικά σχεδιασμένα «κουτιά» τα οποία περιέχουν μέσα τους servers και η εταιρεία τα εγκαθιστά με το ίδιο κόστος που κάποιος θα εγκαθιστούσε ένα σύστημα θέρμανσης. Αυτά συνδέονται με τους αεραγωγούς του κτιρίου, την παροχή νερού, το ρεύμα και με το Internet.

Στη συνέχεια όταν οι servers είναι σε λειτουργία θα παράγουν αρκετή θερμότητα και με την χρήση των ειδικών συστημάτων θα διανεμηθεί για την θέρμανση του κτιρίου αλλά και για να ζεστάνει το νερό. Έτσι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου θα έχει «δωρεάν» θέρμανση.

Φυσικά ο όλο εγχείρημα έχει κάποια εμπόδια καθώς χρειάζεται η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού «κουτιών». Επίσης τα κουτιά αυτά θα καταλάβουν λίγο χώρο παραπάνω σε σχέση με έναν απλό server.



 heater-02-570

heater-01-570

Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top