FCC: Θέλει να θεσπίσει με νόμο το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό

0
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC ) των ΗΠΑ, Tom Wheeler προτείνει να ψηφιστεί ισχυρός νόμος ο οποίος θα προστατεύει την ουδετερότητα του δικτύου και θα θεωρεί το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό. Η κίνηση αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και καιρό που βρίσκεται υπό συζήτηση το λεγόμενο net neutrality.

Net neutrality (ή αλλιώς network neutrality, Internet neutrality ή net equality) είναι η αρχή που λέει ότι όλοι οι πάροχοι Ίντερνετ και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα στο ίντερνετ ως ίσα και να μην κάνουν διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, το site την πλατφόρμα, το app ή τον τρόπο επικοινωνίας.

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση στις ΗΠΑ γύρω από το θέμα και για το εάν θα πρέπει η ουδετερότητα του δικτύου να θεσπιστεί με νόμο.

Η συγκεκριμένη πρόταση της FCC θα επαναταξινομήσει τις υπηρεσίες high-speed internet ως υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας, αντί για υπηρεσία πληροφοριών όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Η αλλαγή αυτή, η οποία προωθείται από τον Πρόεδρο Obama, θα δώσει την ισχύ στην FCC να εξασφαλίσει ότι κανένα περιεχόμενο δεν θα μπλοκάρεται από τους providers και δεν θα υπάρχουν pay-to-play γρήγορες γραμμές, αλλά όλοι θα έχουν πρόσβαση στο ίδιο αγαθό.

Αυτά ήταν κάποια στοιχεία τα οποία υπονόμευαν το concept του net neutrality. Για παράδειγμα σήμερα κάποιο περιεχόμενο μεταφέρεται πιο γρήγορα από άλλα καθώς υπάρχουν πληρωμένες συμφωνίες, όπως το Netflix που πληρώνει ώστε τα δεδομένα του να έχουν προτεραιότητα.

Οι μεγάλοι πάροχοι της Αμερικής αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά αυτού του σχεδίου, καθώς συμφωνούν μεταξύ τους ότι H FCC κάνει κατάχρηση της εξουσίας που έχει. Τώρα για το ποιος έχει δίκιο μένει να φανεί στο μέλλον.


net newtrality


net newtrality


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top