Τι είναι το DRM που περιέχει η νέα έκδοση του Firefox

0

Ο Firefox 38 συμπεριλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται DRM. Τα αρχικά DRΜ προέρχονται από το Digital Rights Management που σημαίνει Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων.

Το περιεχόμενο του Digital Rights Management κρυπτογραφείται και συνήθως προστατεύεται από κάθε αντιγραφή, αφού δεν είναι open source (αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν γνωρίζει τι περιέχει ο κώδικας του νέου χαρακτηριστικού).

Σκοπός του συστήματος DRM που υπάρχει στον Firefox είναι να σας παρέχει την δυνατότητα να παίξετε προστατευμένα βίντεο HTML5.

Το DRΜ είναι μια ιδιόκτητη τεχνολογία, και έτσι κάποιοι χρήστες μπορεί να μην είναι και τόσο ικανοποιημένοι στην σκέψη ότι περιέχεται στον open source web browser τους. Κανείς δεν ξέρει πώς λειτουργεί και τι να κάνει την κάθε στιγμή.

Παρά το γεγονός ότι η Mozilla το τοποθέτησε το addon DRΜ με ένα περιτύλιγμα τύπου sandbox, ίσως υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτό.

Φυσικά μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, καθώς οι προγραμματιστές της εφαρμογής το εφάρμοσαν σαν ένα plugin που μπορεί να αφαιρεθεί. Όμως κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να «πειράξουν» την εφαρμογή τους.

Ο Mozilla μάλλον σκέφτηκε το ίδιο και διέθεσε μια ξεχωριστή έκδοση του Firefox χωρίς DRΜ.
Από τα παρακάτω links μπορείτε να κατεβάσετε αυτή την έκδοση για Windows  στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

Ελληνικά      Αγγλικά




Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top