Σουηδία: Το πρώτο τηλεχειριζόμενο αεροδρόμιο [video]

0
Μέσα στα επόμενα χρόνια η αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών που σήμερα χρειάζονται τον ανθρώπινο παράγοντα, θα φτάσει σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Η αρχή έχει γίνει σε πολλούς τομείς και τώρα επεκτείνεται στις αερομεταφορές.

Η Saab ανακοίνωσε την πρώτη προσγείωση αεροπλάνου μέσω της χρήσης του συστήματος Remote Tower Services, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια και την LFV. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται κανονικά στο αεροδρόμιο του Ερνσκέλντσβικ της Σουηδίας, με έλεγχο από το ειδικό κέντρο της LFV στο Σούντσβαλ, σε απόσταση άνω των 150 χλμ.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και καιρό πάνω στην ανάπτυξη επιχειρησιακών και τεχνολογικών λύσεων για έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας εξ αποστάσεως, και το εν λόγω επίτευγμα αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς η LFV και η Saab είναι οι πρώτες ευκαιρίες στον κόσμο που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

To σύστημα περιλαμβάνει κάμερες και αισθητήρες στο αεροδρόμιο, που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο σήματα σε ένα κέντρο ελέγχου. Εκεί οι εικόνες και οι πληροφορίες προβάλλονται σε οθόνες και είναι δυνατός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας όπως και από έναν κανονικό πύργο ελέγχου – με τη διαφορά πως οι χειριστές βρίσκονται αλλού.

Η LFV έλαβε την έγκριση από την αρμόδια σουηδική αρχή στις 31 Οκτωβρίου 2014, και το αεροδρόμιο του Ερνσκέλντσβικ είναι πλέον το πρώτο τηλεχειριζόμενο αεροδρόμιο στον κόσμο. Αναμένεται να ακολουθήσουν τα αεροδρόμια του Σούντσβαλ-Τιμρά και του Λίνκεπινγκ.




Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top