Ξεκλείδωμα του Bootloader των LG συσκευών, με τον επίσημο οδηγό της εταιρείας.

0
Μπορεί να άργησε λίγο η LG καθώς είναι η τελευταία εταιρεία που ανακοινώνει τον επίσημο οδηγό για ξεκλείδωμα του bootloader των συσκευών της, αλλά θα βοηθήσει τους χρήστες της να προχωρήσουν στην παραπάνω διαδικασία με ιδιαίτερη όμως προσοχή. Να αναφέρω πως η διαδικασία προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο από το ευρωπαϊκό μοντέλο (H815) LG G4, σύντομα όμως θα προστεθούν και άλλες συσκευές.

H διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει και παλιότερα το fastboot. Έτσι μετά το ξεκλείδωμα του Bootloader θα μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε partion θέλετε, kernels, roms και custom recovery.

Αρχικά ας δούμε τι χρειάζεται να κάνετε πριν προχωρήσετε στο ξεκλείδωμα του bootloader,
  • κατεβάστε και εγκαταστήστε το Android SDK
  • κατεβάστε και εγκαταστήστε τους Drivers αν χρησιμοποιείτε Windows
  • ενεργοποιήστε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB της συσκευής
  • ενεργοποιήστε την επιλογή «Enable OEM unlock» από τις ρυθμίσεις για προγραμματιστές
  • σημειώστε το IMEI πληκτρολογώντας *#06#
Αφού έχετε πραγματοποιήσει αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω βήματα, αξίζει να αναφέρω πριν συνεχίσω πως το ξεκλείδωμα του Bootloader θα γίνει καθαρά με δική σας ευθύνη, οπότε τυχόν προβλήματα ή δυσλειτουργίας θα «βαραίνουν» εσάς.
Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε πάρει απόφαση πως θα ξεκινήσετε, συνδέετε την συσκευή με τον υπολογιστή σας, ανοίξτε την γραμμή εντολών (Cmd) και μπείτε στον φάκελο «platform-tools» (στον οποίο βρίσκεται το ADB και Fastboot) με την εντολή
cd διαδρομή/του/φακέλου/platform-tools
Στην συνέχεια θα μπείτε σε bootloader / fastboot mode με την εντολή «adb reboot bootloader» και θα βρείτε το ID της συσκευή σας, πληκτρολογώντας την εντολή
fastboot oem device-id
Μόλις δώσετε την παραπάνω εντολή θα εμφανιστεί σε δυο γραμμές το ID το οποίο και θα αποθηκεύσετε με c/p σε κάποιο αρχείο κειμένου όπως ακριβώς το βλέπετε. To Device ID που θα εμφανιστεί θα πρέπει να είναι της μορφής,
Device-ID CD58B679A38D6B613ED518F37A05E013
F93190BD558261DBBC5584E8EF8789B1
Στην συνέχεια θα μπείτε στην επίσημη σελίδα της LG, θα κάνετε Login και θα πατήσετε στο «Start Unblocking the Bootloader». Σε αυτό το σημείο θα σας ζητήσει το Device ID και το IMEI που έχετε αποθηκεύσει κάπου και έπειτα θα σας στείλει email ένα αρχείο με όνομα «unblock.bin» το οποίο θα περιέχει έναν κωδικό.
Αφού έχει έρθει το email σας και κατεβάσετε το αρχείο, θα το αποθηκεύσετε στον φάκελο «platform-tools» στον υπολογιστή σας και θα συνεχίσετε πάλι στην γραμμή εντολών με την εντολή
fastboot flash unlock unlock.bin
Με την εντολή «fastboot reboot» θα κάνετε επανεκκίνηση την συσκευή σας και θα ξαναμπείτε σε bootloader / fastboot mode με την εντολή «adb reboot bootloader«.
Στην ουσία η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει να κάνετε είναι να δείτε αν έγινε σωστά με την εντολή
fastboot getvar unlocked
Τέλος πληκτρολογείτε την εντολή «fastboot reboot» για επανεκκίνηση και είστε έτοιμοι, εφόσον όλα έχουν πάει καλά. Για περισσότερες (μπερδεμένες) πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα της LG.



Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top