Samsung Safety Truck: Με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση

0
Όταν κάποιος προσπαθεί να περάσει ένα μεγάλο όχημα συνήθως η ορατότητα είναι περιορισμένη και ο οδηγός αποκτά πλήρη επίγνωση του τι γίνεται αφού ξεκινήσει την προσπέραση. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, με αρκετά από αυτά να είναι θανατηφόρα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Αργεντινή στην οποία κάθε ώρα γίνεται και από ένα θανατηφόρο ατύχημα, τεράστιο ποσοστό από τα οποία οφείλεται σε προσπεράσεις. Η Samsung δραστηριοποιείται έντονα στην Αργεντινή όπου έχει πολύ μεγάλο στόλο με φορτηγά για να μεταφέρει εμπορεύματα και σκέφτηκε μια ιδέα η οποία μπορεί πράγματι να σώσει πολλές ζωές.

Πιο συγκεκριμένα εγκατέστησε στο μπροστινό μέρος των φορτηγών μια ασύρματη κάμερα η οποία καταγράφει ζωντανά τι γίνεται στον δρόμο. Στη συνέχεια η εικόνα μεταδίδεται και προβάλλεται σε οθόνες που είναι εγκατεστημένες στο πίσω μέρος της νταλίκας. Αυτό κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την προσπέραση για τον οδηγό που είναι πίσω από την νταλίκα. Οι κάμερες έχουν και νυχτερινή όραση, για να βλέπεις το γίνεται ακόμη και στο σκοτάδι.

Έτσι ο οδηγός θα μπορεί να δει τι γίνεται στο αντίθετο ρεύμα και να κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει την προσπέραση.


Δείτε το video:


           



Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top