The Witcher 3: Wild Hunt Review

0
Το 2007 έκανε την εμφάνιση του ένα παιχνίδι από μια άγνωστη τότε πολωνική εταιρεία. Η CD Projekt RED κυκλοφόρησε το The Witcher, ένα action RPG βασισμένο στα βιβλία του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, ξεκινώντας ένα από τα μεγαλύτερα success story στην πρόσφατη ιστορία του gaming. Το The Witcher 2 ακολούθησε το 2011 και απέδειξε αυτό που όλοι λίγο πολύ είχαν καταλάβει. Η CD Projekt είναι ένα από τα κορυφαία στούντιο στη βιομηχανία, όχι μόνο για τα παιχνίδια της αλλά και για την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Αν μια εταιρεία δικαιούται να έχει σαν σύνθημα το “από gamers για gamers” αυτή είναι η CD Projekt. Tο αριστουργηματικό The Witcher 3: Wild Hunt απλά επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

Το The Witcher 3 είναι action RPG ανοιχτού κόσμου με προοπτική τρίτου προσώπου. Το σενάριο αρχικά δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια προσωπική ιστορία του Geralt, αποκομμένο από βασιλιάδες και πολιτικά συμφέροντα, φατρίες και διαμάχες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Όλα ξεκινούν όταν η Yennefer, αγαπημένη του Geralt, του ζητά να τη συναντήσει, κάτι το οποίο γίνεται η αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα σχεδόν άριστο σενάριο που κλιμακώνεται σταδιακά με τον μοναδικό τρόπο που μας έχει συνηθίσει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Οι κακουχίες, τα σημάδια από τις μάχες αλλά και το πέρασμα του χρόνου, είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στον λευκό λύκο Geralt, που μπαίνει σε μια μακρά περίοδο ξεκούρασης και επίλυσης προσωπικών προβλημάτων.

Η Yennefer, η Ciri που είναι η υιοθετημένη κόρη του Geralt, παλιοί και νέοι φίλοι, ξεδιπλώνουν με εξαιρετικό τρόπο μια ιστορία που φέρνει φέρει στο φως άγνωστες πτυχές όχι μόνο του ήρωα αλλά και όλων των εμπλεκομένων σε αυτή και κατ' επέκταση του κόσμου όπου διαδραματίζεται το παιχνίδι. Ο -για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς- ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για να ξεδιπλωθεί το ταλέντο των δημιουργών σε κλίμακα τέτοια που κυριολεκτικά τρομάζει. Το ύφος και στιλ της σειράς είναι λίγο πολύ γνωστό. Ένας σκοτεινός, μεσαιωνικός/φανταστικός κόσμος, με πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα, με αδίστακτους χαρακτήρες να ορίζουν την τύχη του κόσμου γύρω τους και μέσα σε όλα αυτά, ο Geralt άλλοτε σαν μισθοφόρος και άλλοτε αυτοβούλως να γίνεται και αυτός ένα κομμάτι του παζλ έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Άλλη μια μέρα στον μαγευτικό κόσμο του παιχνιδιού.
Άλλη μια μέρα στον μαγευτικό κόσμο του παιχνιδιού.

Αντίθετα με άλλα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου, όπου οι επιλογές που γίνονται διαθέσιμες εκτοξεύονται στα όρια της υπερβολής και σε πολλές περιπτώσεις κουράζουν λόγω επανάληψης, το The Witcher 3 καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, με άριστη σκηνοθεσία και εναλλαγή μεταξύ δράσης και εξέλιξης σεναρίου. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι όχι μόνο το επικό σενάριο και ο τρόπος με τον οποίο σταδιακά κλιμακώνεται, αλλά και η συνοχή των ιστοριών ή δευτερεύουσας σημασίας αποστολών, που δίνουν την εντύπωση ενός ενιαίου κόσμου που υπόκειται στα ίδια δεινά και κακουχίες από την μια άκρη του έως την άλλη. Ο τρόπος με τον οποίον αρκετές από τις δευτερεύουσας σημασίας αποστολές καταλήγουν να είναι μέρος της κεντρικής ιστορίας, με αρκετούς χαρακτήρες να εξιστορούν το παρελθόν τους, το παρόν αλλά και πώς δικαιολογούν τις πράξεις τους βασισμένες στις συνήθειες και αρχές της εποχής, είναι δείγμα της εκπληκτικής δουλειάς που έχει γίνει στον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία. Οι πολύχρονες μάχες έχουν αφήσει τα σημάδια τους αποτυπωμένα στις συνήθειες και καθημερινές ασχολίες των κατοίκων του Βόρειου Βασιλείου. Μεγάλα σε έκταση πεδία μάχης, όπου τα κουφάρια των νεκρών που κείτονται διάσπαρτα δεν έχουν λιώσει ή φαγωθεί από πτωματοφάγα πλάσματα, βρίσκονται εκεί όχι μόνο για να θυμίζουν ένα ένδοξο παρελθόν ή ότι ο πόλεμος ακόμα μαίνεται, αλλά προσφέρουν και ευκαιρίες σε ρακοσυλλέκτες ή αγανακτισμένους πολίτες όπου ανάμεσα στα πτώματα αναζητούν ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο.

Μικρά χωριά και οικισμοί, το καθένα με τις δικές του καθημερινές συνήθειες αλλά και προβλήματα, υπάρχουν όχι μόνο για να “γεμίζουν” τον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού, αλλά και για να συνθέτουν το καθένα ξεχωριστά έναν ζωντανό, οργανικό κόσμο. Πίνακες ανακοινώσεων όπου καρφιτσώνονται νέοι νόμοι, ερωτικά μηνύματα μεταξύ ερωτευμένων ζευγαριών, νέα που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή, εξαγγελίες εορτών αλλά και συμβόλαια για τολμηρούς εξερευνητές και μαχητές, είναι κάποια από τα πολλά στοιχεία που μαρτυρούν ότι ο κόσμος του The Witcher 3 είναι κάτι παραπάνω από ζωντανός. Κατά την περιπλάνηση σας βλέπετε ολονυχτίες θρησκόληπτων γύρω από κάποιο ιερό βωμό, περιπολίες στρατιωτών, επικίνδυνες αγέλες ζώων να εξορμούν στα θύματά τους, ζητιάνους στις μεγαλουπόλεις να εκλιπαρούν περαστικούς για μια βοήθεια, νοικοκυρές να πλένουν τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, μεθυσμένους να βγάζουν τα σωθικά τους σε κάποια γωνιά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε - με κάποιο τρόπο η CD Projekt κατάφερε και τα χώρεσε σε κάτι που μοιάζει με... βιντεοπαιχνίδι.

Geralt εναντίον γύπα.
Geralt εναντίον γύπα.

Για action RPG, η σειρά Witcher ανέκαθεν είχε ένα δραματικό, σκοτεινό ύφος και το The Witcher 3 παραμένει πιστό σε αυτό. Δευτερεύουσες αποστολές ή τμήματα του κεντρικού σεναρίου που έχουν διάρκεια όσο ένα ολόκληρο παιχνίδι, προκαλούν ποικίλα συναισθήματα. Έρχεστε αντιμέτωποι με τυράννους, που στο πέρασμα του χρόνου και μετά από ατελείωτες σφαγές και αδικίες, προσπαθούν να βρουν θαλπωρή και ασφάλεια στην οικογένειά τους με δραματική κατάληξη, ερωτευμένα ζευγάρια που δεν σπάνε τα δεσμά του έρωτά τους ακόμα και αν ο ένας από αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι δολοφόνος, παιδιά που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τους γονείς τους να κατακρεουργούνται από κάποιο πλάσμα της νύχτας, είναι κάποια από τα πολλά που συναντάτε κατά την περιπλάνησή σας στον κόσμο του παιχνιδιού. Δεν είναι μόνο η ποσότητα που εντυπωσιάζει αλλά και η ποιότητα γραφής των ιστοριών αυτών. Οι δημιουργοί όχι μόνο σέβονται το είδος των παιχνιδιών ρόλων και αποφεύγουν τα κλασικά ανούσια και νερόβραστα fetch quests, αλλά παρουσιάζουν ιστορίες που με τον εξαιρετικό τρόπο γραφής και παρουσίασής τους σας κάνουν να βιώνετε τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των χαρακτήρων μέσα από εξαιρετικής ποιότητας κινηματογραφικές σκηνές διαλόγων και δράσης.

Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες που συναντάτε καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του ανθρώπινου ψυχισμού. Σκληροί, βάναυσοι άρχοντες, θεότρελοι σαμάνοι και φανατικοί
“ιεραπόστολοι”, ερωτευμένα νεαρά ζευγάρια, ρατσιστές και εγκληματίες, παραπλανημένοι ελαφρόμυαλοι έμποροι... πανούκλας και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, το βρίσκετε μπροστά σας στον εκπληκτικό κόσμο του The Witcher 3. Για όσους ακολουθούν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, ένα μεγάλο ερωτηματικό ήταν η επιλογή του ανοιχτού κόσμου. Στα τεράστια αλλά “κλειστά” επίπεδα των προηγούμενων Witcher, οι δημιουργοί μπορούσαν να σκηνοθετoύν τη δράση με τέτοιο τρόπο ώστε ο παίκτης να μην χάνει το ενδιαφέρον του. Το μεγάλο ερώτημα ήταν αν ο ανοιχτός κόσμος του The Witcher 3 αφαιρεί από την μαγεία του παιχνιδιού. Τελικά όχι μόνο δεν γίνεται αυτό, αλλά η CD Projekt δίνει τον καλύτερο εαυτό της και γεννά αμφιβολίες αν μπορεί η ίδια ή άλλη εταιρία να ξεπεράσει αυτό το αριστούργημα.

Το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει φαίνεται από το ότι η CD Projekt δεν αρκείται στο να παρουσιάσει ένα παιχνίδι μεγαλύτερο και καλύτερο από τους προκατόχους του, αλλά προσθέτει και νέους μηχανισμούς που δουλεύουν και ταιριάζουν άψογα. Η θάλασσα, που σε άλλα παιχνίδια του είδους έχει διακοσμητικό ρόλο, εδώ πρωταγωνιστεί και επιτρέπει όχι μόνο να μεταβαίνετε σε απομακρυσμένα νησιά, παραλιακά χωριά και οικισμούς, αλλά και να εξερευνάτε το βυθό για χαμένους θησαυρούς, να λαμβάνετε μέρος σε περιορισμένης κλίμακας μάχες κάτω από το νερό κτλ.
Η αίσθηση του να ξεκινάτε με τη βάρκα σας στο ηλιοβασίλεμα κατευθυνόμενοι προς ένα νησί που αχνοφαίνεται στο βάθος και όσο πλησιάζετε να ξεπροβάλλει μέσα από την ομίχλη του νησιού ένας τεράστιος πύργος στο κέντρο του, είναι κάτι που πρέπει να βιώσετε για να καταλάβετε το δέος που σας κυριεύει εκείνη την στιγμή.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο δείχνουν.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο δείχνουν.

Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι οι περιβόητες μεταλλάξεις των witchers που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται λεπτομέρειες του κόσμου που δεν γίνονται αντιληπτές από κοινούς ανθρώπους. Το ξεχωριστό αυτό γνώρισμα σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνάτε χώρους για την εύρεση στοιχείων που απαιτούνται για να ολοκληρώσετε κάποια αποστολή, όπως γίνεται σε παιχνίδια περιπέτειας και μυστηρίου. Σε περιοχές όπου έχει αναφερθεί κάποιο έγκλημα ή έχουν εμφανιστεί περίεργα φυσικά ή αφύσικα φαινόμενα, εσείς, αξιοποιώντας τις ικανότητες του Geralt, αναζητάτε στοιχεία όπως κηλίδες αίματος, αντικείμενα του θύματος ή του θύτη, ακολουθείτε μυρωδιές πλασμάτων ή ανθρώπων, σημάδια και ίχνη στο έδαφος, μπορείτε να εντοπίζετε κρυμμένες εισόδους κτλ για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός όχι μόνο λειτουργεί άψογα, αλλά σας βάλει κυριολεκτικά στο ρόλο ενός witcher, δίνοντας τη δυνατότητα να βλέπετε τον κόσμο μέσα από την ξεχωριστή ματιά και αντίληψη του περιβάλλοντος που διαθέτει ο Geralt.

Ένα περιβάλλον που πέρα της εκπληκτικής του ομορφιάς, κρύβει και αρκετούς κινδύνους. Ληστές, καταληψίες οικισμών και τέρατα, παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του πυκνοκατοικημένου κόσμου του παιχνιδιού, κάνοντας την περιπλάνησή σας αρκετά δύσκολη. Το σύστημα μάχης δεν έχει σχεδόν καμία αλλαγή σε σχέση με το The Witcher 2, ακόμα και έτσι όμως παραμένει αρκετά απαιτητικό για να το τιθασεύσετε. Ειδικά σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας, οι διαθέσιμες επιλογές ανάπτυξης του χαρακτήρα αλλά και τα διαθέσιμα προς επιβίωση μέσα που παρέχει το παιχνίδι, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία αν θέλετε να επιβιώσετε στον σκληρό και ανελέητο κόσμο του. Οι πέντε διαθέσιμες επιλογές εξέλιξης του χαρακτήρα και οι υποκατηγορίες αυτών, σας επιτρέπουν να εξειδικεύετε τον Geralt σε συγκεκριμένο στιλ μάχης. Μπορείτε αν θέλετε να επικεντρωθείτε στην μάχη μόνο με σπαθιά, ένα για ανθρώπινες σάρκες και ένα για τέρατα και να σφάζετε τους εχθρούς σας πριν αυτοί προλάβουν να τραβήξουν το σπαθί από τη θήκη του. Σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας με αυτό τον τρόπο δεν πάτε μακριά στο παιχνίδι.

Μπορεί οι witchers να κατέχουν άριστα την τέχνη του σπαθιού, όμως είναι και γνώστες της δημιουργίας φίλτρων και ελαίων που τους βοηθάνε στην μάχη. Η αλχημεία και τα παράγωγα αυτής είναι ένας μηχανισμός που αν τον αξιοποιείτε κάνει τη διαφορά. Έλαια και φίλτρα σας βοηθάνε να αντεπεξέλθετε απέναντι σε κάθε εχθρό όσο δυνατός και αν είναι, καθώς κάθε πλάσμα έχει τις δικές του αδυναμίες απέναντι σε φίλτρα, έλαια αλλά και μαγικά ξόρκια. Λόγο της μεγάλης ποικιλίας πλασμάτων που συναντάτε, η απομνημόνευση των αδυναμιών καθενός ξεχωριστά είναι πιθανόν αδύνατη. Όμως έχετε στη διάθεση σας το bestiary, στο οποίο μπορείτε να ανατρέχετε κάθε στιγμή και να μαθαίνετε πληροφορίες για το ιστορικό κάθε τέρατος αλλά και τις αδυναμίες του.

Τα κουβαδάκια μου και σε άλλη παραλία.
Τα κουβαδάκια μου και σε άλλη παραλία.

Το σύστημα ανάπτυξης του Geralt, αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει απλοϊκό, στην ουσία δεν είναι έτσι. Οι πέντε διαθέσιμες κατηγορίες, combat, signs, alchemy, general και mutagens και οι υποκατηγορίες αυτών σας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάχνετε τα δικά σας builds και να τα εναλλάσσετε όποτε εσείς κρίνεται απαραίτητο, ώστε να προσαρμόζετε το στιλ μάχης ανάλογα με το τί αντιμετωπίζετε. Για να το κάνετε βέβαια αυτό, χρειάζεται να ξοδέψετε κόπο και χρόνο στο παιχνίδι, είναι όμως ένας μηχανισμός που όταν αρχίζει και ξεδιπλώνεται, όχι μόνο αποκαλύπτει το βάθος στην ανάπτυξη του χαρακτήρα, αλλά κάνει και τη ζωή σας πιο εύκολη. Όλα αυτά δεν θα είχαν κανένα νόημα χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πανοπλίες και όπλα μπορείτε να τα αγοράζετε από πωλητές σε μεγαλουπόλεις και χωριά, να τα βρίσκετε σε κρυμμένους θησαυρούς, αλλά και με τις απαραίτητες συνταγές και διαγράμματα να αναθέτετε σε ειδικευμένους σιδηρουργούς τη δημιουργία καλύτερου εξοπλισμού. Η ποικιλία σε συνταγές για αλχημεία και διαγράμματα για crafting είναι τεράστια. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει αρκετό βάθος και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το gameplay, προσθέτοντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στην ανάπτυξη αλλά και έως ένα βαθμό στην παραμετροποίηση του χαρακτήρα σας.

Δεν αρκεί όμως να έχετε στην κατοχή σας συνταγές και διαγράμματα, αφού πρέπει να έχετε και τα κατάλληλα υλικά για να μπορείτε να δημιουργείτε ότι θέλετε. Μπορείτε αν θέλετε να τα αγοράζετε από πωλητές, όμως η αρκετά “σφικτή” οικονομία του παιχνιδιού δεν σας επιτρέπει να έχετε τα πάντα σε ποσότητα μόνο μέσω αγοράς. Άλλος τρόπος και ίσως ο καλύτερος δεν είναι άλλος από την εξερεύνηση του τεράστιου κόσμου του παιχνιδιού. Για να το κάνετε αυτό έχετε στη διάθεση σας τον Roach, ένα πιστό άλογο που σας ακολουθεί παντού. Ένας νέος μηχανισμός που εισάγεται στο The Witcher 3 είναι αυτός της ίππευσης αλλά και της έφιππης μάχης. Το άλογο σας δεν χρησιμεύει μόνο σαν μέσο μεταφοράς, αλλά μπορείτε και να το εξοπλίζετε για να αυξήσει τις αντοχές του, να κρεμάτε σε κοινή θέα τρόπαια από τις μάχες σας που προσθέτουν διάφορα bufs στον χαρακτήρα σας, να λαμβάνετε μέρος σε ιπποδρομίες κτλ. Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το καλογραμμένο σενάριο και τις απαιτητικές μάχες, μπορείτε να πάρετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες όπως σε τουρνουά μαχών σώμα με σώμα ή να παίζετε Gwen, ένα εθιστικό παιχνίδι με κάρτες αντίστοιχο του Hearthstone. Μπορείτε και να συλλέγετε κάρτες είτε μέσω αγοράς, είτε βρίσκοντας τις σκόρπιες σε σεντούκια ή στους άτυχους που τόλμησαν να σταθούν απέναντι σας και να δημιουργείτε το δικό σας deck με ξεχωριστές, σπάνιες και πολύ δυνατές κάρτες.

Ένα πολυσυζητημένο θέμα είναι η υποβάθμιση των γραφικών του παιχνιδιού σε σχέση με αυτά που έδειχναν τα διάφορα trailer των προηγούμενων ετών. Αδιαμφισβήτητα έχει γίνει αυτό, αλλά ακόμα και έτσι το The Witcher 3 όχι μόνο είναι ένα από τα πιο όμορφα και με σχεδόν άριστο optimization παιχνίδια, αλλά και ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά που έχουν βγει ποτέ. Εκπληκτικά τοπία με πλούσια χρώματα, πυκνά και γεμάτα ζωντάνια δάση, ηλιοβασίλεμα που κυριολεκτικά τυφλώνει αλλά και σκοτεινές περιοχές με ομίχλη, βάλτους που αναδύουν θανατηφόρα αέρια, κατακόμβες και σπηλιές, συνθέτουν ίσως το πιο άγριο αλλά πανέμορφο περιβάλλον για παιχνίδι του είδους. Ο κύκλος ημέρας/νύχτας λειτουργεί άψογα, τα καιρικά φαινόμενα κατά την κλιμάκωση τους είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε, αν και όταν ξεκινάει και πέφτει η βροχή είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο εφέ και δίνει την εντύπωση προχειροδουλειάς σε σχέση με τον υπόλοιπο οπτικό τομέα που εντυπωσιάζει. Εκπληκτική δουλειά έχει γίνει και στην αρχιτεκτονική των πόλεων και ειδικά στο Novigrad που δίνει την αίσθηση μιας αληθινής πόλης. Στενά, σκοτεινά σοκάκια, κεντρική αγορά και λιμάνι, πορνεία, λουτρά και ταβέρνες καταναλώνουν αρκετό από το χρόνο σας καθώς εξερευνάτε κάθε γωνιά της τεράστιας αυτής πόλης.

Δευτερόλεπτα πριν τον αποκεφαλισμό.
Δευτερόλεπτα πριν τον αποκεφαλισμό.

Σε υψηλό επίπεδο κυμαίνεται και ο ήχος, με το voice acting να κλέβει την παράσταση. Δεν νομίζω να υπάρχει αποστολή στο παιχνίδι που να μην συνοδεύεται από κινηματογραφικές σκηνές διαλόγων, με άριστο animation στον τρόπο έκφρασης συναισθημάτων. Κινήσεις στα πρόσωπα αλλά και στο σώμα τον χαρακτήρων, που συνοδεύονται από άριστα επιλεγμένες ως προς την χροιά, φωνές ηθοποιών, σας κρατούν κολλημένους στην οθόνη σα να βλέπετε ταινία. Ακόμα και η σκηνοθεσία των κινηματογραφικών διαλόγων και όχι μόνο, εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές διαφορετικές λήψεις και με το υπόβαθρο σε αυτές να είναι ζωντανό και να “τρέχει” σε πραγματικό χρόνο. Μια παράδοση, όπως εξελίσσεται τελικά, της CD Projekt, είναι η ανακύκλωση των ίδιων τρισδιάστατων μοντέλων σε δευτερεύουσας σημασίας χαρακτήρες, κάτι που ξεκίνησε από το πρώτο The Witcher και δυστυχώς συνεχίζεται μεχρι και σήμερα. Η επιλογή της μουσικής επένδυσης ταιριάζει απόλυτα στο στιλ και ύφος του παιχνιδιού με κάποια κομμάτια να είναι κορυφαία. Μια μπαλάντα μιας βάρδου ένα βροχερό απόγευμα στην ταβέρνα κάνει και τους πιο σκληροτράχηλους και πολεμοχαρείς νάνους να δακρύσουν και εσάς να σας σηκωθεί η τρίχα στο άκουσμα της. Οι περιβαλλοντικοί ήχοι προσθέτουν επιπλέον ζωντάνια στον κόσμο του παιχνιδιού και η ποσότητα αλλά και ποιότητά τους εντυπωσιάζουν.

Κάθε αμφιβολία που υπήρχε για το πείραμα της CD Projekt με τον ανοιχτό κόσμο του The Witcher 3: Wild Hunt, εξανεμίζεται στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού. Όχι μόνο δεν αλλοιώνεται η φύση της σειράς, αλλά γίνεται καλύτερη και θα ικανοποιήσει παλιούς και νέους παίκτες. Το τεράστιο σε ποσότητα αλλά και ποιότητα περιεχόμενο, που ξεδιπλώνεται με ένα σχεδόν μαγικό τρόπο, σας βυθίζει για άλλη μια φορά στον εκπληκτικό κόσμο των witchers. Ωριμο, με σεβασμό στο είδος αλλα και στους παίκτες, το The Witcher 3: Wild Hunt είναι ένα παιχνίδι που δεν το παίζεις απλά, το ζεις.
  • Τεράστιο σε ποσότητα και ποιότητα περιεχόμενο
  • Ανοιχτός, ζωντανός κόσμος
  • Αριστουργηματική αφήγηση και εξέλιξη σεναρίου και ιστοριών
  • Βάθος στην εξέλιξη χαρακτήρα
  • Δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών builds
  • Εθιστικές δραστηριότητες εκτός μάχης
  • Οι μηχανισμοί crafting/alchemy
  • Οι νέες προσθήκες και αλλαγές λειτουργούν άψογα
  • Εκπληκτικός οπτικοακουστικός τομέας
  • Ποικιλία συναισθημάτων
  • Ανακύκλωση τρισδιάστατων μοντέλων
  • Περιστασιακά, κυρίως, glitches
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PC (review)
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:CD Projekt
ΕΚΔΟΣΗ:Bandai Namco
ΔΙΑΘΕΣΗ:Bandai Namco Hellas
ΕΙΔΟΣ:Action RPG
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://thewitcher.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:19/5/2015
PEGI:18



Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top