Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches

0
Mελέτη του πανεπιστημίου του Cambridge, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί μερικώς και από την Google, δείχνει ότι το 87% των Android συσκευών είναι ευάλωτες σε επιθέσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα μέλους της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα, αυτό συμβαίνει επειδή οι κατασκευαστές δεν βγάζουν πολύ συχνά security patches για τις συσκευές τους, αφήνοντάς τες απροστάτευτες σε malware.

Τα στατιστικά για αυτή την έρευνα προήλθαν από 20.000 χρήστες, οι οποίοι εγκατέστησαν και έτρεξαν την εφαρμογή Device Analyzer. Χάρη στα στοιχεία που συνέλεξε η εφαρμογή μπόρεσαν να βαθμολογήσουν τις εταιρείες με βάση τα εξής κριτήρια: τον αριθμό των συσκευών που δεν ήταν εκτεθειμένες σε κρίσιμα κενά ασφαλείας, το ποσοστό των συσκευών που είχαν κάνει update στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τέλος τον αριθμό των συσκευών που είναι ακόμη σε αναμονή για security patches.

Οι Nexus συσκευές της Google πήραν βαθμολογία 5.2/10 και θεωρούνται οι πιο ασφαλείς συσκευές με Android. Η LG έρχεται δεύτερη με βαθμολογία 4/10 ενώ η Motorola πήρε ένα 3.1/10. Όλες οι υπόλοιπες μεγάλες εταρείες όπως Samsung, Sony, HTC και Asus έρχονται μετά από την Motorola με βαθμολογίες 2.x/10.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι με το να καταδείξουν το πρόβλημα, μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιλέξουν με καλύτερα κριτίρια και αυτό με την σειρά του να δώσει κίνητρο στους κατασκευαστές να κάνουν πιο ασφαλείς τις συσκευές, με πιο συχνά update.

Οι ερευνητές συνεχίζουν ακόμη την έρευνα για όσους ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Device Analyzer από το Google Play. Οπότε αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ανανεωμένα στατιστικά στο μέλλον για όλους τους κατασκευαστές.




android update


android update




Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top