Αμερικανίδα «υποβλήθηκε σε γονιδιακή θεραπεία για να μείνει αγέραστη»

0
Σε μια ασυνήθιστη περίπτωση γονιδιακής θεραπείας «κάντο μόνο σου», μια 44 επιχειρηματίας από το Σιάτλ υποστηρίζει ότι παρενέβη στο DNA της για να επιβραδύνει τη γήρανση.
Η Ελίζαμπεθ Πάρις, διευθύνουσα σύμβουλος της νεοσύστατης βιοτεχνολογικής εταιρείας BioViva, ανακοίνωσε ότι ταξίδεψε εκτός ΗΠΑ, σε χώρα που δεν κατονομάζει, για να υποβληθεί σε γονιδιακές θεραπείες που διατηρούν τη μυϊκή μάζα και αυξάνουν το μήκος των τελομερών, ενός συστατικού των χρωμοσωμάτων που συνδέεται με τη γήρανση.
«Είμαι ο ασθενής μηδέν. Πάσχω από γήρανση ως ασθένεια» δήλωσε η ίδια στο Reddit.
Το περιοδικό MIT Technology Review προσπάθησε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της, και ήρθε σε επαφή με στελέχη της BioViva που ανέφεραν ότι η Πάρις υποβλήθηκε στις θεραπείες στις 15 Σεπτεμβρίου στην Κολομβία. Επιπλέον, ένας κινηματογραφιστής από το Λος Άντζελες δήλωσε πως βιντεοσκόπησε τη διαδικασία σε ένα μάλλον από ιατρείο.
Η απόφαση της επιχειρηματία να παρακάμψει το ρυθμιστικό πλαίσιο της FDA (της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων) προκαλεί τώρα αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, ενώ τουλάχιστον ένας επιστημονικός σύμβουλος της BioViva, ο Τζορτζ Μάρτιν του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, αποχώρησε από τη θέση του. «Είμαι πολύ ενοχλημένος με αυτό που συμβαίνει. Θα έπρεπε να προηγηθούν αρκετές προκλινικές δοκιμές» λέει ο ίδιος.
Οι ισχυρισμοί της Πάρις δείχνουν να ανοίγουν δυνητικά το δρόμο για μια νέα αγορά μη εγκεκριμένων γονιδιακών θεραπειών σε χώρες με ελλιπή μέτρα ελέγχου.
Ο Τζορτζ Τσερτς, γνωστός γενετιστής του Χάρβαρντ και σύμβουλος της BioViva, δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με την παράκαμψη των κανονισμών, εκτιμά όμως πως όσα υποστηρίζει η Πάρις θα μπορούσαν να ισχύουν. «Νομίζω πως έγινε στα αλήθεια» είπε στο MIT Review.



Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top