Forza Motorsport 6 – Review

0
To Forza Motorsport 6 είναι ένα racing παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Turn 10 Studios και εκδόθηκε από την Microsoft Studios. Αποτελεί τον 6ο τίτλο της σειράς Forza Motorsport και κυκλοφόρησε παγκοσμίως αποκλειστικά για το Xbox One στις 15 Σεπτεμβρίου.
Gameplay

Ο νέος τίτλος της Turn 10 Studios περιλαμβάνει πάνω από 450 αμάξια και 80 μάρκες αυτοκινήτων, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 26 πίστες σε διαφορετικές χώρες/περιοχές. Εκτός αυτού, προσφέρει μια πληθώρα επιλογών τόσο στο single/multiplayer κομμάτι, όσο και σε Customization, Races και άλλα. Το πρώτο και κύριο mode του παιχνιδιού, είναι το Career Mode που σας επιτρέπει να πάρετε μέρος σε διάφορους αγώνες. Στο τέλος κάθε αγώνα, θα λαμβάνετε experience που ανεβάζει το Driver και Affinity Level. Το Driver Level δηλώνει το επίπεδο σας τόσο στο Career όσο και στο multiplayer mode, ενώ κάθε φορά που κάνετε level up θα λαμβάνετε ένα τυχαίο reward. Τα rewards αυτά, τα κερδίζετε μέσω ενός mini-game που μοιάζει με ρουλέτα και έχετε πιθανότητες να κερδίσετε από ακριβά αμάξια έως mod packs, credits και άλλα. Σε αντίθεση με το Driver Level, το Affinity Level δηλώνει το επίπεδο που έχετε φτάσει χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα της ίδιας εταιρείας (Ford, Alpha Romeo, Ferrari και άλλα). Το Career Mode θα σας προσφέρει συνολικά πάνω από 70 ώρες gameplay.

Όπως είναι συνηθισμένο πλέον στους Forza τίτλους, υπάρχουν τα λεγόμενα Showcases που σας επιτρέπουν να αγωνιστείτε με συγκεκριμένα requirements και αμάξια. Υπάρχουν συνολικά 10 Showcases και το καθένα περιλαμβάνει το λιγότερο 5 αγώνες. Σε ένα από αυτά μάλιστα «πρωταγωνιστεί» ο καλύτερος racer της Top Gear, Stig. Αντίστοιχα, υπάρχουν και τα Stories Of Motorsport που εμπεριέχουν Challenge Series που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για την ολοκλήρωσή τους.



Το Multiplayer Mode σας επιτρέπει να παίξετε Online με άλλους παίκτες, με το κάθε lobby να χωράει 24 άτομα (μαζί με εσάς). Φυσικά, υπάρχουν και πίστες που απαιτούν την συμμετοχή λιγότερων ατόμων, στην περίπτωση που το matchmaking διαρκέσει πολύ ώρα. Για την κατάταξή σας στα leaderboards, πρέπει να συμμετάσχετε στα Leagues. Αφού καταταχτείτε σε κάποιο League, ο στόχος σας είναι να φτάσετε σε ένα από τα 6 Ranked Divisions. Στην περίπτωση που νιώθετε πιο «ανταγωνιστικοί», υπάρχει η επιλογή Rivals όπου μπορείτε να επιχειρήσετε να ξεπεράσετε το ρεκόρ, που έχει σημειώσει κάποιος φίλος σας σε μια τυχαία πίστα. Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει το Free Play, με το οποίο σας δίνεται η ελευθερία να αγωνιστείτε όπου και όπως θέλετε. Το Free Play σας επιτρέπει επίσης να παίξετε split-screen, με κάποιον άλλο.



Σε γενικά πλαίσια, το Forza Μοtorsport 6 διαθέτει έναν αρκετά κλασσικό χειρισμό, όπως και άλλα παιχνίδια του είδους. Φυσικά, βασικό ρόλο στον τομέα της οδήγησης έχουν πλέον τα καιρικά φαινόμενα, που μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ροή ενός αγώνα. Είναι λογικό, να βγείτε εκτός πίστας ή να συγκρουστείτε με κάποιον αντίπαλο, χάνοντας έτσι το προβάδισμα που μπορεί να είχατε. Για να «διορθώσετε» μια τέτοια κατάσταση υπάρχει το Rewind, μια λειτουργία που σας επαναφέρει στο σημείο που βρισκόσασταν πριν μερικά δευτερόλεπτα. Βέβαια, το Rewind δεν είναι διαθέσιμο στο Multiplayer Mode και στα Leagues. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως στα χαμηλά επίπεδα δυσκολίας το system σας κάνει highlight τους ιδανικούς τρόπους για να «πάρετε» κάποια στροφή και μειώνει ταυτόχρονα μόνο την ταχύτητα σας.



Γραφικά/Ήχος

Το Forza Motorsport 6 καταφέρνει να διατηρεί 60 fps αδιάκοπα και ταυτόχρονα προσφέρει ένα φανταστικό γραφικό περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα με μεγάλη ακρίβεια τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους μέρος. Επίσης, μπορείτε να δείτε και τις λεπτομέρειες στις μηχανές των οχημάτων κατά την διάρκεια του tuning. Στις διάφορες πίστες του παιχνιδιού θα παρατηρήσετε τον κόσμο που σας παρακολουθεί στις κερκίδες, τις λεπτομέρειες στα κτήρια, αλλά και τα προστατευτικά να διαλύονται όταν πέφτετε πάνω τους. Επιπλέον, στην άσφαλτο παραμένουν οι φθορές από φρεναρίσματα.

Κατά την διάρκεια της νύχτας δεν υπάρχουν αρκετά φώτα στον δρόμο, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγήσετε ακόμα πιο προσεκτικά, μιας και δεν θα βλέπετε που πηγαίνετε. Μένοντας στον φωτισμό του παιχνιδιού, οι σκιές των αυτοκινήτων μπορούν να είναι πολλάπλές, σε περίπτωση που παραπάνω από μία πηγές φωτός χτυπούν πάνω στο όχημα σας. Τέλος, από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού είναι ο καιρός. Πέρα από την επίδραση της βροχής στο όχημα σας και την δυσκολία που δίνει κάνοντας βροχερή την οθόνη, φαίνεται και η επίδραση της στην πίστα, δημιουργώντας κάποιες φορές μικρές λιμνούλες, στις όποιες εάν πέσετε θα χάσετε σίγουρα τον έλεγχο.



Οι ήχοι του παιχνιδιού είναι ρεαλιστικοί, με κάθε μηχανή αυτοκινήτου να έχει τον δικό της. Καθώς τρέχετε μπορείτε να διακρίνετε το τρίξιμο που κάνουν τα λάστιχα πάνω στην άσφαλτο, ενώ ακούγονται επίσης καθαρά τα φρεναρίσματα και οι αλλαγές ταχυτήτων. Τέλος, παρατηρούνται και ήχοι από την πτώση βροχής, καθώς και όταν πέφτετε μέσα σε λακούβες με νερό.

Overview

Το Forza Motosport 6 συνδυάζει έναν καταπληκτικό τεχνικό τομέα, με ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στα διάφορα modes του, και μεγάλη ποικιλία σε αυτοκίνητα για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει. Όλα αυτά τα στοιχεία το κάνουν να είναι ο καλύτερος τίτλος Forza που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Θετικά
Πολύ καλή δουλειά στην βροχή και την νύχτα
Μεγάλη ποικιλία σε αυτοκίνητα τα οποία είναι ταξινομημένα

Αρνητικά

Δεν μπορείτε να βγείτε από αγώνα στο career, ώστε να επιλέξετε άλλον

        9          
Εξαιρετικό! 


Η απόλυτη racing εμπειρία

Με το αληθοφανές περιβάλλων του και τις άπειρες επιλογές στο gameplay, το Forza Motorsport 6 απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείτε το καλύτερο racing simulator.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ         8.8

GAMEPLAY     9

ΓΡΑΦΙΚΑ          9

ΗΧΟΣ                9





Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top