Ericsson και Cosmote επιδεικνύουν πρώτοι στην Ευρώπη 500 Mbps σε live δίκτυο LTE

0
  • LTE FDD 3 x Carrier Aggregation με 256 QAM σε εμπορικό δίκτυο για πρώτη φορά στην Ευρώπη
  • Η επίδειξη περιλαμβάνει προηγμένες λύσεις λογισμικού LTE της Ericsson, και τεχνολογία συνάθροισης φάσματος (carrier aggregation), μαζί με την πλατφόρμα ραδιοπρόσβασης RBS 6000
  • Νέο σχήμα διαμόρφωσης 256 QAM που ενισχύει την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων του υφιστάμενου φάσματος συχνοτήτων μέχρι 33 τοις εκατό
Η Ericsson και η Cosmote, παρουσίασαν με επιτυχία ταχύτητες μετάδοσης 500Mbps σε live δίκτυο LTE με carrier aggregation, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.


Σε στενή συνεργασία με την Ericsson, η Cosmote εφαρμόζει την καινοτομία FDD 3xCarrier Aggregation & 256 QAM στο δίκτυό της, ενισχύοντας τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητά της.

Για την επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση Infocom World 2015 στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου 2015, χρησιμοποιήθηκαν οι κορυφαίες λύσεις Λογισμικού Δικτύου 16Α και ραδιοπρόσβασης της Ericsson. Επιπλέον, τρείς φορείς ραδιοσυχνοτήτων 20+20+10MHz FDD LTE με χρήση διαμόρφωσης 256 QAM υλοποιήθηκαν σε εμπορικό δίκτυο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η προηγμένη τεχνολογία LTE carrier aggregation υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών φορέων ραδιοσυχνοτήτων LTE σε ένα ενιαίο δίκτυο. Με την αύξηση του εύρους ζώνης του δικτύου, επιτυγχάνεται υψηλότερος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων και καλύτερη εμπειρία χρήστη σε όλη την περιοχή κάλυψης του δικτύου.

Η τεχνολογία διαμόρφωσης 256QAM της Ericsson παρέχει έως 33 τοις εκατό υψηλότερη απόδοση downlink σε καλές συνθήκες ραδιοδικτύου. Αυτό επιτρέπει την πιο αποτελεσματική χρήση του διαθέσιμου φάσματος.

Ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ δηλώνει:
“Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών είναι εδώ, και το φέρνει ο Όμιλος ΟΤΕ. Επενδύουμε στην καινοτομία για να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για σταθερή και κινητή επικοινωνία και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε δυναμικά τα δίκτυα Νέας Γενιάς αναπτύσσοντας τις υποδομές της χώρας. Με τις συνεχείς πρωτιές που σημειώνει ο Όμιλος ΟΤΕ, όπως η επίδειξη ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του δικτύου μας 4G+, επιβεβαιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή, κάνοντας τη διαφορά για τους πελάτες μας”
Ο Γιώργος Παππάς, Head of Sales, DT Accounts της Ericsson για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφέρει:
“Η τελευταία μελέτη “Ericsson Mobility Report” προβλέπει 4,1 δισεκατομμύρια συνδρομές LTE παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021. Τεχνολογίες όπως η διαμόρφωση 256QAM και το carrier aggregation είναι απαραίτητες για την παροχή υψηλής ποιότητας εμπειρίας LTE στους συνδρομητές στην Ελλάδα και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Η επίδειξη που πραγματοποιήσαμε με την Cosmote σήμερα επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Ericsson στην τεχνολογία, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία μας με την Cosmote στην εισαγωγή αυτών των καινοτόμων τεχνολογικών δυνατοτήτων στην ελληνική αγορά”
Η Ericsson είναι παρούσα σήμερα σε όλες τις αγορές υψηλής κίνησης δεδομένων LTE, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Σαράντα τοις εκατό της κίνησης δεδομένων που μεταφέρονται παγκοσμίως περνάει μέσα από δίκτυα κινητών επικοινωνιών της εταιρείας. Επιπλέον, η Ericsson βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στη διαχείριση της παγκόσμιας κίνησης LTE, εξυπηρετώντας τη διπλάσια κίνηση από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή. Η εταιρεία επίσης κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς LTE στις 100 κορυφαίες πόλεις του κόσμου. Περισσότερα από 230 LTE RAN και Evolved Packet Core δίκτυα έχουν υλοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 170 βρίσκονται σε εμπορική λειτουργία.




Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top