Fallout 4 – Review

0
Το Fallout 4 είναι ένα Open World, Role-Playing παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Bethesda Game Studios και εκδόθηκε από την Bethesda Softworks. Αποτελεί τον πέμπτο βασικό τίτλο της σειράς Fallout και κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One και PC.

Πλοκή

Ο χαρακτήρας σας ζει με την οικογένεια του στη Βοστόνη, όπου ξεκινάει ένας πυρηνικός πόλεμος. Έτσι, καταφεύγετε στο Vault 111, ένα υπόγειο καταφύγιο και εκεί μπαίνετε μαζί με τη γυναίκα σας (ή με τον άντρα αν ο χαρακτήρας που φτιάξατε είναι γυναίκα) καθώς και τον γιό σας σε χρονοκάψουλες. Λίγο πριν βγείτε από εκεί, βλέπετε τη δολοφονία του ή της συντρόφου σας, ενώ αμέσως μετά απαγάγουν τον γιό σας.
Βγαίνοντας από το Vault, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πλέον νεκρό κόσμο. Η ζωή από τη Βοστόνη έχει εξαφανιστεί και τη θέση της έχουν πάρει μεταλλαγμένα ζώα και ζωύφια, ενώ υπάρχει και ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων που παλεύει για επιβίωση. Στόχος σας είναι να λύσετε το μυστήριο, για το ποιος απήγαγε τον γιό σας και γι’ αυτό θα χρειαστεί να εξερευνήσετε απ’ άκρη σ’ άκρη αυτήν τη μεγάλη ερημιά που έχει γίνει η Βοστόνη.
Screenshot-Original1
Η αρχή του κακού

Gameplay

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το Fallout 4 περιλαμβάνει ίσως τον καλύτερο Character Creator που έχετε δει. Μπορείτε να πλάσετε κυριολεκτικά το πρόσωπο του χαρακτήρα σας, απλά επιλέγοντας το σημείο που θέλετε και τραβώντας το για να το αλλάξετε. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα σημάδια στο πρόσωπο του χαρακτήρα σας, να αλλάξετε τα μαλλιά μαζί με τα γένια, καθώς και το χρώμα τους. Για το σώμα του χαρακτήρα δεν σας δίνονται πολλές επιλογές. Μπορείτε να ρυθμίσετε πόσο μυώδεις ή εύσωμος θα είναι.
Σε αυτήν την Post-apocalyptic Βοστόνη, θα έρθετε αντιμέτωποι με μεταλλαγμένα πλάσματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με όπλα που βρίσκετε, ενώ παίρνετε και τον ρόλο του ρακοσυλλέκτη, μαζεύοντας οτιδήποτε σας φανεί χρήσιμο. Θα περάσετε από αρκετά διαφορετικά σημεία, όπως εγκαταλελειμμένες πόλεις και νεκρά δάση, προσπαθώντας να φτάσετε στον προορισμό σας. Θα πρέπει να προσέχετε τις προμήθειές σας, αλλά και τα επίπεδα ραδιενέργειας. Η ραδιενέργεια επηρεάζει τη μέγιστη ζωή σας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά αντικείμενα για να την επαναφέρετε. Στην πορεία θα συναντήσετε και άλλους επιζώντες του πυρηνικού ολοκαυτώματος, με τους οποίους μπορείτε να ανταλλάξετε αντικείμενα ή να αναλάβετε τις αποστολές που σας παραδίδουν. Τέλος, σας δίνονται διάφορες επιλογές στους διαλόγους, όπου ανάλογα με τις απαντήσεις σας, θα επηρεάζεται και η ροή του παιχνιδιού.
Screenshot-Original5
205 χρόνια αργότερα…
Το παιχνίδι στις μάχες χρησιμοποιεί ένα μηχανισμό First-Person Shooter, αλλά αν βασιστείτε σε αυτόν δεν θα φτάσετε ιδιαίτερα μακριά. Ο βασικότερος μηχανισμός του παιχνιδιού ονομάζεται V.A.T.S. (Vault-Tec Assisted Targeting System). Όταν το χρησιμοποιείτε ο χρόνος πηγαίνει πολύ πιο αργά και σημαδεύετε ποιο σημείο του εχθρού θέλετε να χτυπήσετε. Το ποσοστό επιτυχίας διαφέρει ανάλογα την θέση και τα στατιστικά σας, ενώ υπάρχουν και σημεία που προκαλείτε πιο εύκολα Critical Hits. Για να χρησιμοποιήσετε το V.A.T.S. ξοδεύετε Action Points, τα οποία χρησιμοποιείτε επίσης για να τρέξετε και αναπληρώνονται μόνα τους. Τέλος, σκύβοντας, μπαίνετε σε Stealth Mode και μπορείτε να προκαλέσετε πολύ περισσότερη ζημιά σε εχθρούς που δε σας έχουν αντιληφθεί.
Στο παιχνίδι μπορείτε να μαζέψετε οποιοδήποτε αντικείμενο βρείτε. Από αυτά τα αντικείμενα, παίρνετε τις πρώτες ύλες και τις χρησιμοποιείτε για να κάνετε αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό σας και να φτιάξετε διάφορα αναλώσιμα. Αναβαθμίζοντας τα όπλα και τον εξοπλισμό σας παίρνετε καλύτερα στατιστικά, μαζί με κάποιες νέες ιδιότητες. Από την άλλη, μπορείτε να φτιάξετε διάφορα αναλώσιμα για να αναπληρώνετε τη ζωή σας ή να αντιστέκεστε στη ραδιενέργεια. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και κάποιες περιοχές, χτίζοντας διάφορα πράγματα όπως μικρές καλύβες, κολόνες για να επικοινωνείτε, ακόμα και να φυτέψετε τρόφιμα. Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη έκδοση του Fallout Shelter, καθώς πρέπει να καλύψετε τις ανάγκες των κατοίκων, βάζοντας κρεβάτια, συστήματα ύδρευσης, ακόμα και μηχανισμούς άμυνας σε περίπτωση που κάποιος ή κάτι επιτεθεί.
Screenshot-Original2
Ο καπετάνιος είναι έτοιμος
Με το να ολοκληρώνετε αποστολές, να σκοτώνετε εχθρούς και να φτιάχνετε νέα πράγματα, παίρνετε Experience Points και ανεβάζετε το επίπεδό σας. Με κάθε επίπεδο παίρνετε ένα Skill Point, το οποίο μπορείτε να ξοδέψετε μέσα στο Perk Chart. Ξεκινώντας με τα βασικά στατιστικά, όπως Strength, Endurance και Intelligence, σας δίνεται η δυνατότητα στην πορεία να διαλέξετε και μερικές άλλες πιο συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως το να βρίσκετε σπανιότερα αντικείμενα στα σκουπίδια ή καλύτερη απόδοση των δυνατοτήτων σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι πόντοι που θα ξοδέψετε επανέρχονται, κάτι που θα σας κάνει να αφιερώσετε αρκετή ώρα διαβάζοντας τα Perks. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι πολύ ικανοποιητικό, μιας και υπάρχουν άπειρες επιλογές και θα μπορείτε να κάνετε τον χαρακτήρα σας όπως ακριβώς θέλετε.
Θα συναντήσετε αρκετούς συντρόφους στο παιχνίδι, με πρώτο και καλύτερο, τον πιστό σας σκύλο. Τους συντρόφους σας μπορείτε να τους βάλετε να κουβαλάνε κάποια πράγματα για εσάς, να επιτίθενται στους εχθρούς σας ή να σας βρίσκουν πράγματα στο περιβάλλον. Βέβαια, ίσως χρειαστεί να τους βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της μάχης, όταν οι αντίπαλοι τους εξουδετερώσουν.
Screenshot-Original6
Μια μικρή ματιά στο Perk Chart
Στο παιχνίδι επίσης θα έρθετε αντιμέτωποι με διάφορες κλειδαριές και υπολογιστές που πρέπει να χακάρετε. Και για τα δύο, αναγράφεται το επίπεδο δυσκολίας πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, κάτι που αν είναι πολύ ψηλό, θα πρέπει να κάνετε κάποιες περαιτέρω αναβαθμίσεις. Για να ξεκλειδώσετε μια κλειδαριά χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια τα οποία τους αλλάζετε θέση, μέχρι να βρείτε τη σωστή. Κάτι που πρέπει να προσέχετε είναι να μην κάνετε απότομες κινήσεις, καθώς αν δεν βρίσκετε στη σωστή θέση, το τσιμπιδάκι θα σπάσει. Από την άλλη, το Hacking είναι μια σπαζοκεφαλιά, όπου σας δίνονται κάποιες λέξεις μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι κώδικα. Επιλέγοντας μια λέξη, βλέπετε πόσα από τα γράμματα που έχει μέσα είναι σωστά, ώστε να οδηγηθείτε στη σωστή.

Γραφικά/Ήχος

Μπορεί τα γραφικά να μην είναι και ότι καλύτερο σε σχέση με άλλους τίτλους που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες, αλλά το ότι τα πτώματα που αφήνετε πίσω σας δεν θα εξαφανιστούν ποτέ και το ότι μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με οτιδήποτε μέσα στο παιχνίδι, το ισορροπούν αρκετά. Οι εκφράσεις των χαρακτήρων μοιάζουν σαν να είναι από ταινία με πολύ κακούς ηθοποιούς, χωρίς να μπορείτε να ξεχωρίσετε την κατάσταση που βρίσκεται κάποιος. Από την άλλη οι κινήσεις των χαρακτήρων θα λέγαμε ότι είναι αρκετά ρεαλιστικές, εκτός βέβαια από τις δικές σας, όταν βρίσκεστε σε Third Person Mode, που είναι εντελώς αφύσικες. Τέλος, μπορεί το περιβάλλον του παιχνιδιού να υστερεί ποιοτικά, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τα μοντέλα των χαρακτήρων και των τεράτων, καθώς είναι αρκετά λεπτομερή.
Προσφέροντας ένα καταπληκτικό Soundtrack και ένα αρκετά δυνατό Voice acting, το παιχνίδι κάνει μεγάλη επιτυχία στον τομέα του ήχου. Η μουσική την ώρα που βγαίνετε μετά από 200 χρόνια από το Vault θα σας μείνει αξέχαστη, όπως επίσης και οι φρικιαστικοί ήχοι από τα διάφορα πλάσματα που κυκλοφορούν στην ερημωμένη πλέον Βοστόνη. Οι φωνές των χαρακτήρων από την άλλη, είναι πολύ πιο εκφραστικές σε σχέση με τα πρόσωπα, ενώ μπορείτε να ακούσετε την αλλαγή στην στάση των περισσότερων NPC, όταν απαντήσετε με κάτι που δεν τους αρέσει ή το αντίστροφο.
Screenshot-Original
Με Power Armor και minigun, το Deathclaw είναι ένα τίποτα

Overview

Οπλιστείτε με υπομονή, καθώς το Fallout 4 θα χρειαστεί πάρα πολύ από τον χρόνο σας, για να μπορέσετε να το ευχαριστηθείτε. Θα περάσετε πολλές ώρες στο Perk Chart επιλέγοντας, τις ιδιότητες που θέλετε και άλλες τόσες κάνοντας τον ρακοσυλλέκτη, με σκοπό να κάνετε τον εξοπλισμό σας καλύτερο. Τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν κάποια προβλήματα, όπως βέβαια και οι περισσότεροι τίτλοι της Bethesda, αλλά οι ήχοι του παιχνιδιού και η μουσική, είναι αρκετά για να το κρατήσουν ψηλά στον τεχνικό τομέα.

Θετικά

  • Πολλές επιλογές στο Perk Chart
  • Ένας τεράστιος χώρος για εξερεύνηση

Αρνητικά

  • Μέτρια Γραφικά
  • Δεν είναι κατάλληλο για μικρά gaming sessions



Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top