Roccat Kone Pure Optical Review

0

Το Roccat Kone Pure Optical είναι ο δίδυμος αδερφός του εξαιρετικού Kone Pure. Σε αντίθεση με το Kone Pure, όπως αναφέρει και το όνομα του, το Kone Pure Optical φέρει optical sensor και όχι laser
roccat kone pure optical banner
Τα τελευταία χρόνια, οι optical sensors έχουν κάνει την επιστροφή τους κυρίως λόγω της κοινότητας των FPS gamers. Ωστόσο το ποντίκι αυτό είναι  εύχρηστο για καθημερινή χρήση αλλά και οι πιο σκληροπυρηνικοί θα μείνουν εξίσου ευχαριστημένοι.
5710_04_roccat_kone_pure_optical_core_performance_gaming_mouse_review
Όπως με όλα τα κουτιά της Roccat, μπορούμε να δούμε αν μας βολεύει το ποντίκι στο χέρι, πριν ακόμα ανοίξουμε την συσκευασία. Στο εσωτερικό του κουτιού εκτός από το ποντίκι υπάρχει και το κλασσικό installation guide. Ας προχωρήσουμε όμως σε αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά, δηλαδή το ίδιο το mouse.
81Rlmj6EXEL._SL1500_

Σχεδιασμός και Χαρακτηριστικά

Ένα ποντίκι εργονομικά σχεδιασμένο σε γκρι και μαύρο χρώμα. Το ποντίκι μπορεί να χαρακτηριστεί μεσαίου μεγέθους καθώς το μήκος του είναι μόλις 12εκ και το βάρος του περίπου 90γρ. Το σήμα της roccat φωτίζεται μόλις το συνδέσετε στον υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σχεδόν σε κάθε επιφάνεια.
DSC_8482_e
Το Kone Pure Optical διαθέτει μηχανικούς Omron διακόπτες γνωστούς για την άριστη απόκριση καθώς και αντοχή. Εκτός από τα κλασσικά δεξί/αριστερό και μεσαίο κλικ υπάρχουν τέσσερα ακόμη πλήκτρα. Με τα δύο που βρίσκονται κάτω από την ροδέλα μπορείτε να αλλάξετε το DPI. Τα άλλα δύο βρίσκονται στην θέση του αντίχειρα. Όπως μας έχει συνηθίσει η Roccat υπάρχει το πλήκτρο Easy Shift με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει δύο λειτουργίες σε κάθε πλήκτρο.Το μήκος του καλωδίου είναι 1.8m, αρκετά μακρύ για εύκολη εγκατάσταση και χρήση, μάλιστα φέρει την πλεχτεί μόνωση που έχουμε συνηθίσει.
maxresdefault

Παραμετροποίηση και Λογισμικό

Με το πρόγραμμα talk fx μπορείτε να παραμετροποιήσετε το ποντίκι σας όπως εσείς θέλετε.
Capture

Roccat-Kone-Pure-Treiber-21
Όπως βλέπετε και στις εικόνες μέσω του προγράμματος μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τα DPI, την ταχύτητα της ροδέλας, τις λειτουργίες κάθε πλήκτρου καθώς και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας σε πέντε διαφορετικά προφίλ. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε από μια τεράστια παλέτα χρωμάτων και να φωτίσετε το mouse όπως εσείς θέλετε.

Επιδόσεις

Δοκιμάσαμε το Roccat Kone Pure Optical κυρίως σε FPS παιχνίδια όπως CSGO, BF4 και COD Black Ops 3. Σε συνδυασμό με το Roccat Sense το ποντίκι ήταν απίστευτο. O optical sensor δεν έχασε την παραμικρή κίνηση και δεν παρατηρήσαμε κανένα πρόβλημα στο acceleration. Πολλά laser ποντίκια εμφανίζουν προβλήματα στο accelaration, αντιθέτως με τον optical sensor του Kone δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα.

Προσωπική Άποψη

Προσωπικά το πιο βολικό ποντίκι που έχω πιάσει στα χέρια μου. Δεν έχω μεγάλη παλάμη και προτιμώ ποντίκια που να χωράν ακριβώς σε αυτή. Το μέγεθος, ο σχεδιασμός και η κάπως ολισθηρή γκρι επιφάνεια κάνει το Kone Pure Optical απίστευτα άνετο για πολλές ώρες χρήσεις. Η γκρι επιφάνεια θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πλαστικό και λάστιχο και δίνει μια απίστευτη αίσθηση. Επίσης το βάρος του ήταν τέλειο, ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε ποντίκι μεσαίου μεγέθους. Όσον αφορά τα DPI προσωπικά θα ήθελα λίγα παραπάνω και αυτό γιατί έχω συνηθίσει να κάνω μικρές κινήσεις βέβαια αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό και σε FPS όπου η ακρίβεια στις κινήσεις παίζει μεγάλο ρόλο το mouse αποδίδει απίστευτα καλά. Τα έξτρα πλήκτρα είναι όσα πρέπει έκτος από τις πιο σκληροπυρηνικές περιπτώσεις όπου ο χρήστης διαχειρίζεται ταυτόχρονα πολλά macro.
Η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 70€.

Θετικά

  • Πολύ βολικό
  • Απίστευτα ακριβές, ένας από τους καλύτερους optical sensors
  • Easy Shift

Αρνητικά

  • Είναι μόνο για δεξιόχειρες

Χαρακτηριστικά

  • Pro-Optic Sensor R3 4000dpi
  • 1000Hz polling rate
  • 1ms response time
  • 10.8megapixel
  • 20G acceleration
  • 3.8m/s
  • 16-bit data channel
  • 72MHz Turbo Core V2 32-bit Arm based MCU
  • 576kB onboard memory
  • Zero angle snapping/prediction
  • 1.8m braided USB cable
  • Διαστάσεις: Πλάτος 7εκ και μήκος περίπου 12εκ
  • Βάρος: Περίπου 90γρ (άνευ καλωδίου)






Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top