Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

0
Αν ασχολείστε με την μουσική, ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε ακούσει το όνομα Sennheiser Orpheus. Το όνομα αυτό παραπέμπει σε κάποια ιδιαίτερα ακουστικά του Γερμανού κατασκευαστή, τα οποία δεν θα τα δεις σε καταστήματα καθώς κατασκευάστηκαν μόνο 300 κομμάτια και κόστιζαν υπερβολικά πολλά χρήματα.

Τα ακουστικά Orpheus κατασκευάστηκαν πριν 25 χρόνια και σήμερα η Sennheiser, ύστερα από δέκα χρόνια σχεδιασμού, θέλει να φέρει τον διάδοχό τους.

Τα νέα Orpheus είναι και αυτά κάτι το μοναδικό, όπως και ο προκάτοχός τους. Για αρχή έχουν τον δικό τους μικροσκοπικό ενισχυτή, φτιαγμένος από γυαλί και ένα στερεό μπλοκ μαρμάρου Carrara και κομβία από ορείχαλκο που είναι βαμμένα σε χρώμιο.

Οι vacuum tubes συνδέονται με το μαρμάρινο περίβλημα με σύστημα ελατηρίων, ώστε να αποσβένει και να αποτρέπει κάθε θόρυβο που μπορεί να δημιουργηθεί. Περιβάλλονται από υψηλής ποιότητας χαλαζία ώστε να προστατεύονται από θόρυβο που θα δημιουργεί ο αέρας.

Ο ενισχυτής έχει οπτική είσοδο, coaxial και USB inputs για τον ήχο αλλά και 8 εσωτερικούς DACs, τέσσερις για κάθε κανάλι ώστε να αυξήσει την ακρίβεια και να μειώσει την παραμόρφωση και τον θόρυβο.

Αν αυτά δεν φτάνουν, τα Orpheus είναι τα πρώτα ηλεκτροστατικά ακουστικά με τον δικό τους Cool Class-A MOSFET ενισχυτή, ενσωματωμένο σε κάθε ακουστικό. Αυτό εξαλείφει την χωρική αντίσταση του καλωδίου, προσφέροντας 200% πιο αποτελεσματική ultra-high impulse fidelity. Τα διαφράγματα είναι φτιαγμένα από 2.4 μικρομέτρων platinum-vaporization, τα τρανζίστορ είναι φτιαγμένα από gold-vaporized ceramic και τα καλώδια είναι 99.9% OFC silver-plated (δηλαδή πολύτιμα μέταλλα). Έχουν συχνότητες απόκρισης μεταξύ 8KHz και 100KHz, ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του ανθρώπινου αυτιού, ενώ έχουμε 0.01% παραμόρφωση στο 1KHz, 100dB SPL.

Φυσικά η τιμή τους δεν θα μπορούσε παρα να είναι και αυτή εξωπραγματική, όπως και τα ακουστικά. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να αποκτήσει τα Sennheiser Orpheus δίνοντας 50.000 ευρώ.









Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top