Ο Snapdragon 820 αποκαλύπτεται

0
Στην Νέα Υόρκη εμφανίστηκε ο νέος Snapdragon 820 από την QUALCOMM
Πριν από λίγο η QUALCOMM, γνώστη για τους επεξεργαστές της στα κινητά τηλέφωνα ανακοίνωσε το νέο flag ship προϊόν της . Ο αντικαταστάτης, λοιπόν, του προβληματικού 810 όπως ήταν αναμενόμενο ακούει στο όνομα Snapdragon 820. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά η εταιρεία μας έδωσε μια γενική εικόνα .
Γνωρίζοντας τον Kryo
O καινούργιος επεξεργαστής θα έχει 4 πυρήνες βασισμένους πάνω στην καινούργια αρχιτεκτονική της QUALCOMM με ονομασία Kryo. Σύμφωνα με την εταιρία ο Snapdragon 820 θα έχει τις διπλάσιες επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα θα καταναλώνει λιγότερη ενεργεία, καθώς πλέον χρησιμοποιείται η ίδια αρχιτεκτονική 14mm με την Samsung. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε CPU με 8 πυρήνες στα high end Smartphone’s. Παρ’όλα αυτά, η QUALCOMM έλαβε αμέσως θέση μέσω του αντιπροέδρου της και είπε πως τα κινητά δεν χρειάζονται παραπάνω από 4 πυρήνες καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται περισσότεροι.
SoC_w_600
Γραφικά , DPU και VPU
Πλέον, τα γραφικά αναλαμβάνει ο πανίσχυρος Adreno 530. Η QUALCOMM εδώ αναφέρει πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες GPU που έχουν φτιάξει καθώς είναι 40% πιο γρήγορος από τον παλιό Adreno 430 αλλά και 40% πιο οικονομικός σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια που χρειάζεται. Υποστηρίζονται όλα τα τελευταία πρωτόκολλα όπως OpenGL 3.1+ AEP, full OpenCL 2.0, Vulkan and DirectX 11.2. Αναβαθμίσεις είχαμε και στον τομέα της απεικόνισης καθώς DPU και VPU αναβαθμίστηκαν και υποστηρίζεται  video σε 60hz μεσω HDMI 2.0.
2_w_600
Συνοψίζοντας, λοιπόν, η QUALCOMM φαίνεται να προσπαθεί να διορθώσει το λάθος που είχε γίνει με το προηγούμενο μοντέλο της και βασίζεται πολύ στην χαμηλή κατανάλωση του Snapdragon 820 για να κερδίσει το «χαμένο έδαφος» .
power_w_600





Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top