Google Nexus 6

0
Προτεινόμενη τιμή699,00
  • Υπέρ

    Ανόθευτη εμπειρία Android. Μεγάλη οθόνη. Υψηλή ποιότητα κατασκευής Στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψη.
  • Κατά

    Πολύ μεγάλο. Δεν υποστηρίζει multitasking.Δεν δέχεται κάρτες μνήμης. Μονοφωνικός ήχος στην εγγραφή βίντεο.
  • Επιγραμματικά

    Tο Nexus 6, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο phablet του οικοσυστήματος Android. Παρόλα αυτά δεν είναι πια η απόλυτη ευκαιρία όπως ήταν το Nexus 5 ή το Nexus 4.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Google αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό της smartphone, δημιουργώντας τη σειρά Nexus. Σκοπός της σειράς ήταν να αποτελεί μία πλατφόρμα που θα έφερνε στην αγορά την πιο πρόσφατη, ανόθευτη έκδοση του Android, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν οδηγό προς τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές. Μέχρι και την προηγούμενη γενιά, οι συσκευές Nexus προσέφεραν μεν ορισμένα κορυφαία χαρακτηριστικά, ωστόσο ποτέ δεν διέθεταν το καλύτερο hardware της εποχής. Για την έκτη γενιά, η Google φαίνεται ότι εκτός από συνεργάτη – το Nexus 6 είναι κατασκευής Motorola – άλλαξε και προσανατολισμό, αφού τον Νοέμβριο, που ανακοινώθηκε η συσκευή, είχε απολύτως κορυφαίο hardware.

Σχεδιαστικά, η Motorola δεν ξεκίνησε από λευκό χαρτί, και το Nexus 6 μοιάζει με ένα μεγεθυμένο Moto X, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε “εξωτικά” υλικά για την πλάτη όπως το μπαμπού, και το αλουμινένιο σασί συνδυάζεται με πλαστική πλάτη σε δύο χρώματα, μπλε και λευκό. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως, αν και το Nexus 6 δεν φέρει πιστοποίηση IPxx, εντούτοις διαθέτει ειδική υδροφοβική επίστρωση νανοτεχνολογίας, οπότε σε περίπτωση βροχής ή ατυχήματος με κάποιο υγρό, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για τη συσκευή σας.

Google Nexus 6Από πλευράς μεγέθους, το Nexus 6 θα σας τρομάξει, ειδικά αν είστε παλαιότεροι κάτοχοι Nexus, καθώς η διαγώνιος της οθόνης είναι πλέον στις 5,96 ίντσες, έχοντας συμπαρασύρει και όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις και δυσκολεύοντας τη χρήση του, η οποία απαιτεί δύο χέρια –εκτός κι αν σας λένε Αντετοκούνμπο. Η τεράστια οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, με ανάλυση QHD και πυκνότητα pixels που ξεπερνά τα 490ppi. Σε αυτή την ανάλυση και διαγώνιο, η απεικόνιση multimedia υλικού είναι πραγματικά εντυπωσιακή – εδώ βοηθάει και
το απόλυτο μαύρο –, όμως η απόδοση δεν είναι αψεγάδιαστη, αφού η μέγιστη φωτεινότητα είναι χαμηλή, κάτω από τα 260cm/m2 και τα χρώματα απεικονίζονται αρκετά πιο κορεσμένα. Πάνω και κάτω από την οθόνη θα βρείτε δύο ηχεία, τα οποία προσφέρουν δυνατό στερεοφωνικό ήχο, με απόδοση εφάμιλλη ή και καλύτερη εκείνων του HTC One [M8].
Στο εσωτερικό της συσκευής, συναντάμε ένα Snapdragon 805 SoC και 3GB μνήμης RAM. Πριν από τέσσερις μήνες, όταν και ανακοινώθηκε η συσκευή, το Snapdragon 805 ήταν το ισχυρότερο SoC της Qualcomm, όμως ακόμη και σήμερα που υπάρχουν στην αγορά συσκευές όπως το G Flex 2, το Nexus 6 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση αργό. Παρότι η ανάλυση της οθόνης επιβαρύνει τις επιδόσεις, όμως τα 3GB μνήμης και το stock Android βοηθούν ώστε η εμπειρία χρήσης να είναι ιδιαίτερα ομαλή. Η υψηλή ανάλυση της οθόνης έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην αυτονομία της συσκευής και, παρά τη μεγάλη μπαταρία των 3.220mAh, το Nexus 6 δεν θα καταφέρει να βγάλει κάτι περισσότερο από μία εργάσιμη ημέρα εντατικής χρήσης. Τουλάχιστον, στη συσκευασία θα βρείτε τον Turbo φορτιστή της Motorola, που εγγυάται πλήρη φόρτιση σε μία ώρα και 45 λεπτά. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 32GB εκ των οποίων στον χρήστη είναι διαθέσιμα τα 25GB, όμως δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης.

Στην κάμερα, η Motorola έχει χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα Sony ανάλυσης 13MP, με οπτική σταθεροποίηση και φωτεινό φακό με f/2.0. Γύρω από τον αισθητήρα, υπάρχει ένα δαχτυλίδι μέσα στο οποίο βρίσκεται το διπλό LED φλας. Δεδομένου ότι η συσκευή διαθέτει stock Android, η εφαρμογή της κάμερας περιλαμβάνει εντελώς βασικές επιλογές, και η μόνη προχωρημένη ρύθμιση είναι η αντιστάθμιση της έκθεσης, αν και εφόσον ενεργοποιήσετε τη χειροκίνητη έκθεση μέσα από το μενού. Οι λήψεις πάντως είναι πολύ καλές, παρά το επιθετικό noise reduction, ενώ το ίδιο ισχύει και για το βίντεο, όπου υποστηρίζεται εγγραφή 4K.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό, η συσκευή θα σας δώσει την πιο αγνή εμπειρία Android. Μάλιστα, τις ημέρες της δοκιμής, το Nexus 6 έλαβε και τη νεότερη ενημέρωση σε Android 5.1. Αν και δεν προλάβαμε να "σκαλίσουμε" το update σε βάθος, η νέα έκδοση προσφέρει ακόμη υψηλότερη ασφάλεια μέσα από την επιλογή Auto Lock, που σε περίπτωση απώλειας η κλοπής κρατάει τη συσκευή κλειδωμένη ακόμη και μετά από Factory Reset, αν δεν κάνετε login στον λογαριασμό του Gmail. Επίσης, έχει βελτιωμένο Priority Mode και διαχείριση ήχων.

Για το τέλος αφήσαμε τη συνδεσιμότητα, η οποία είναι πραγματικά πλήρης. Ως προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζει ταχύτητες 4G+, η ασύρματη σύνδεση είναι επιπέδου Wi-Fi ac, υποστηρίζεται NFC – και Tap&Pay –, Bluetooth 4.1 καθώς και Miracast.

Συμπερασματικά και σε ό,τι αφορά το Nexus 6, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο phablet του οικοσυστήματος Android. Όμως, με αυτή την επιλογή της η Google περιόρισε σημαντικά το κοινό της συσκευής, αφού το μέγεθός της την καθιστά μη πρακτική για μεγάλη μερίδα των καταναλωτών. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή, η οποία για την έκδοση των 32GB ανέρχεται στα 699 ευρώ. Πράγματι, βάσει προδιαγραφών, η τιμή παραμένει ανταγωνιστική, παρόλα αυτά δεν είναι πια η απόλυτη ευκαιρία όπως ήταν το Nexus 5 ή το Nexus 4.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Google Nexus 6

Οθόνη AMOLED 5,96", 1.440x2.560 pixels [493ppi]
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 805: Quad-core Krait 450 2,7GHz, Adreno 420
Μνήμη RAM 3.096MB
Αποθηκευτικός χώρος 32GB [25,09GB διαθέσιμα] Δίκτυα GSM 850/900/ 1800/1900, HSDPA 800/850/900/1700/1800/1900/2100, LTE 700/800/850/900/ 1800/2100/2600
Συνδεσιμότητα Wi-Fi b/g/n/ac, dual band, Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.1 με A2DP, LE, NFC
Κάμερα 13MP, autofocus, dual LED φλας, optical image stabilization, geo-tagging, HDR, panorama, photosphere, face detection, ταυτόχρονη χρήση κύριας και μπροστινής κάμερας, βίντεο 2.160@30fps, εμπρόσθια 2ΜP, 1.080@30fps
Λειτουργικό Android 5.1
Άλλα Multi-touch, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρας εγγύτητας, GPS με A-GPS, GLONASS, και χάρτες Google, υποστήριξη ασύρματης φόρτισης [Qi], water resistantΜπαταρία 3.220mAh
Διαστάσεις 159,3x83x10,1mmΒάρος 184g
Διάθεση Vodafone, 210-6702 000, www.vodafone.gr
Τιμή [με ΦΠΑ] €699
Εγγύηση 2 έτη





Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top