LG G5: Επίσημη παρουσίαση για τη νέα ναυαρχίδα με πολλές καινοτομίες

0
Στο πλαίσιο του MWC 2016 που άνοιξε τις πύλες του σήμερα, η LG ήταν η πρώτη που μας παρουσίασε την νέα της ναυαρχίδα, το LG G5. H LG μας εντυπωσίασε παρουσιάζοντας μια ριζοσπαστική συσκευή που σίγουρα θα παραδειγματίσει και τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το LG G5 έρχεται με premium μεταλλική κατασκευή (πάχος 7.7mm, βάρος 159gr), ωστόσο, κατόρθωσαν να διαχωρίσουν το κάτω μέρος έτσι ώστε να είναι εφικτή η αντικατάσταση της μπαταρίας και η προσθήκη διαφόρων modules. Σε αυτά περιλαμβάνονται το LG Cam Plus με κουμπιά άμεσης διαχείρισης της κάμερας (κλείστρο, zoom, video record, power) και επιπλέον μπαταρία 1200mAh (σύνολο 4000mAh), αλλά και το LG Hi-Fi Plus που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Bang & Olufsen και προσφέρει 32-bit DAC (digital-to-analog) και ξεχωριστό ενισχυτή ήχου. Αμφότερα τα δοκιμάσαμε μετά την παρουσίαση και πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Περνάμε σε μια ακόμη σημαντική καινοτομία του LG G5, τις δύο κάμερες στο πίσω μέρος. Η κύρια κάμερα 16MP (85°) “συμπληρώνεται” από μία ακόμη 8MP, η οποία είναι πιο ευρυγώνιος κάμερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε smartphone (γωνία λήψης 135°) για εξαιρετικά “γεμάτες” λήψεις. Στα αυτονόητα θα αναφέρουμε το σύστημα O.I.S., το Laser AutoFocus και τη δυνατότητα λήψης 4K video, ενώ αξίζει να σημειωθεί η προσθήκη Simple Mode για όσους επιθυμούν απλότητα στη χρήση της και το Manual Mode για τους φανατικούς της φωτογραφίας που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις της. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Multi View Mode που ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τις τρεις κάμερες (μαζί με την εμπρόσθια 8MP) της συσκευής.


Σε ό,τι αφορά την οθόνη, η LG τοποθέτησε τελικά IPS LCD panel μεγέθους 5.3” και ανάλυσης Quad HD (2560 x 1440, φωτεινότητα 800nits) και σίγουρα αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή του κοινού ήταν η αναφορά στη λειτουργία “Always-On”. Ουσιαστικά παραμένει “ανοιχτό” το 1/3 της οθόνης για την συνεχή προβολή της ημέρας, ώρας, εισερχόμενων μηνυμάτων και κλήσεων (τα εικονίδια, όχι τις πληροφορίες) και τροφοδοτείται από έναν ξεχωριστό IC driver χωρίς να “ξυπνά” τον επεξεργαστή (64bit quad-core Qualcomm Snapdragon 820). Η εταιρεία ανέφερε ότι η επιπλέον επιβάρυνση στη μπαταρία είναι 0.8%/ώρα, κάτι που, ωστόσο, μεταφράζεται σε σχεδόν 20% στη διάρκεια του 24ωρου. Γενικά, η μπαταρία 2800mAh δεν εντυπωσιάζει σαν μέγεθος, αλλά η LG υπόσχεται αυτονομία μίας πλήρους ημέρας με κανονική χρήση (θα το δούμε στην πράξη με την πρώτη ευκαιρία).

Στα πολύ θετικά καταγράφονται η διατήρηση της υποδοχής microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου (32GB στη συσκευή, υποστήριξη για κάρτες έως 2TB), τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος (ο οποίος χρησιμεύει και σαν home button) και την τοποθέτηση υποδοχής USB Type-C που σε συνδυασμό με την τεχνολογία Quick Charge 3.0 της Qualcomm αποτελεί εγγύηση για ταχύτατη φόρτιση (0-80% σε 35 λεπτά).

Όπως ήταν φυσιολογικό, η εταιρεία χρησιμοποιεί τη νέα έκδοση του LG UI βασισμένη στο Android 6.0.1 Marshmallow και ένα από τα πρώτα στοιχεία που χτυπούν στο μάτι είναι η απουσία του App drawer, κάτι που φημολογείται ότι θα κάνει και η Google στην έκδοση Android N. Δεύτερη ηχηρή απουσία οι εφαρμογές Q Slide, που θεωρητικά διευκόλυναν τους χρήστες στο multitasking από το LG G2 και έπειτα.

Γενικότερα, η LG παρουσίασε μια ναυαρχίδα που θα προσφέρει στον χρήστη όλα αυτά ζητούσε τα προηγούμενα χρόνια και δεν έβρισκε μαζεμένα σε μια συσκευή. Μεταλλική κατασκευή, αποσπώμενη μπαταρία, υποδοχή microSD, ταχύτατη φόρτιση και εξαιρετική κάμερα, ενώ για κερασάκι στην τούρτα κράτησε τα modules που προαναφέραμε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε περισσότερα modules και από νέους συνεργάτες της εταιρείας αν προτιμηθούν από το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε για την ώρα, το LG G5 αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι παρουσιάστηκαν και τρία νέα gadgets που έχουν έμμεση σχέση με το LG G5 (δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλα smartphones), τα οποία θα δούμε αργότερα σε ξεχωριστό post.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσουμε και αρκετές φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και στο hands-on μετέπειτα.
LG G5

  • Οθόνη 5.3” IPS LCD QHD (2560 x 1440, 800nits φωτεινότητα)
  • Επεξεργαστής 64bit quad-core Qualcomm Snapdragon 820
  • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 530 GPU
  • Μνήμη RAM 4GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 32GB (επέκταση με microSD έως 2TB)
  • Dual Κάμερα 16MP + 8MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 8MP
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow
  • Μπαταρία 2800mAh με τεχνολογία Quick Charge 3.0
  • Διαστάσεις 149.4 x 73.9 x 7.7mm
  • Βάρος 159gr






LG-G5-Infographic






Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top