Toshiba Encore Μini

0
Προτεινόμενη τιμή99,00
  • Υπέρ

    Χαμηλή τιμή. Ικανοποιητικές επιδόσεις.
  • Κατά

    Χαμηλής ποιότητας οθόνη. Περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος.
  • Επιγραμματικά

    Ένα Windows tablet που ικανοποιεί με βάση την τιμή του.
H ωρίμανση των επεξεργαστών Atom, σε συνδυασμό με την ανάγκη της Microsoft να κερδίσει μερίδιο στην αγορά των tablets, έχει οδηγήσει στη δημιουργία tablets που τρέχουν το desktop λειτουργικό της εταιρείας σε αδιανόητες κατά το παρελθόν κατηγορίες τιμής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης αποτελεί το Encore Μini της Toshiba.

Τα προϊόντα στην χαμηλή κατηγορία τιμής τείνουν να μην ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και το Encore mini δεν αποτελεί εξαίρεση. Με πάχος 10,9 χιλιοστών, βάρος 350 γραμμαρίων και μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη, μοιάζει με προϊόν διετίας και όχι με σύγχρονο tablet. Έστω κι έτσι πάντως, το κράτημά του είναι άνετο ακόμη και με το ένα χέρι, ενώ δεν θα δυσκολευτείτε να το χωρέσετε σε κάποια μεγάλη τσέπη.

Για την οθόνη, η Toshiba έχει επιλέξει ένα πάνελ 7 ιντσών με ανάλυση 600x1.024 pixels. Αν και το πάνελ είναι τεχνολογίας IPS και προσφέρει καλές γωνίες θέασης και υψηλό λόγο αντίθεσης [στο 803:1], παρόλα αυτά παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος της συσκευής, αφού τα χρώματά του είναι μουντά, η φωτεινότητα χαμηλή [κάτω από 260cd/m2] και τα pixels εύκολα ορατά. Το μικρό μέγεθος της οθόνης και η χαμηλή ανάλυση σημαίνουν ότι η επιφάνεια εργασίας είναι περιορισμένη και γίνεται ακόμη μικρότερη όποτε ανοίγει το virtual keyboard. Η καλύτερη τακτική, λοιπόν, για να το χρησιμοποιήσετε άνετα είναι να γυρίσετε το tablet σε landscape mode και να γράφετε χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Encore mini προσφέρει  τα βασικά, και στην επάνω πλευρά της συσκευής θα βρείτε το mini jack των ακουστικών, την υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD και τη θύρα microUSB για τη φόρτιση. Η κάρτα μνήμης κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι από τα 16GB εσωτερικής μνήμης μένουν διαθέσιμα λιγότερα από 3GB. Οπότε, η συμβουλή μας είναι να επιλέξετε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη κάρτα μνήμης που μπορείτε να αγοράσετε. Η ασύρματη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει υποστήριξη Wi-Fi N και Bluetooth 4.0, ενώ δεν απουσιάζει η υποστήριξη της τεχνολογίας WiDi για ασύρματη μετάδοση της εικόνας του tablet.

Στη θέση του SoC συναντάμε ένα Atom Z2335G, που είναι από τις πλέον διαδεδομένες λύσεις από την γκάμα της Intel. Το SoC διαθέτει τέσσερις πυρήνες στα 1,33GHz [η συχνότητα ανεβαίνει μέχρι τα 1,86GHz σε Boost] και το υποσύστημα γραφικών Intel Graphics HD, και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με το desktop λειτουργικό. Το 1GB μνήμης μοιάζει κάπως περιοριστικό, ωστόσο η χαμηλή ανάλυση της οθόνης δεν επιτρέπει στη μνήμη να δημιουργήσει πρόβλημα. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, το tablet τρέχει Windows 8.1 ενώ συνοδεύεται και από συνδρομή ενός έτους στην σουίτα Office 365.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η Toshiba υπόσχεται 6 ώρες χρήσης –χρόνος ρεαλιστικός, αφού στις δικές μας μετρήσεις στην αναπαραγωγή ταινίας HD με τη φωτεινότητα της οθόνης στο μέγιστο, το Encore Μini άντεξε για 4 ώρες κι ένα τέταρτο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το προϊόν προορίζεται για ελαφριά χρήση και ενδεχομένως να αποτελέσει υποψήφια συσκευή για κάποιον που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο των tablets, το Encore Μini κάνει καλά τη δουλειά του. Μπορεί η απόδοση της οθόνης και ο εξαιρετικά περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος να χαλάσουν για κάποιους τη συνταγή, όμως αυτά τα μειονεκτήματα είναι αναμενόμενα σε αυτή την κατηγορία τιμής, και αν θέλετε να τα αποφύγετε, θα πρέπει να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ανεβείτε κατηγορία.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Toshiba Encore Mini

Οθόνη Αφής LCD IPS 7", 600x1.024 pixels [169ppi]
Επεξεργαστής Intel Atom Z2735G: Quad core 1,33GHz [1,86GHz boost], Intel HD graphics
Μνήμη RAM 1.024MB
Αποθηκευτικός χώρος 16GB [2,61GB διαθέσιμα], microSD [έως 128GB]
Δίκτυα - Συνδεσιμότητα Wi-Fi b/g/n, Bluetooth v4.0 με LE
Κάμερα 2MP, autofocus, LED φλας, βίντεο 720p@30fps, εμπρόσθια 0,3ΜP
Λειτουργικό Windows 8.1 με Bing
Άλλα Multi-touch, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρας εγγύτητας, WiDi Διαστάσεις 199x119,8x10,9mm
Βάρος 350g
Διάθεση Ideal, 210-5893 600, www.toshiba-greece.com
Εγγύηση 2 έτη





Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top