Κίνα: Ρομπότ σερβιτόρος δουλεύει 8ωρη βάρδια σε εστιατόριο

0
Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), μέσα στην επόμενη 4ετία θα δούμε μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας. Προβλέπεται σημαντική άνοδος των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα μέχρι το 2020 να χάνονται 5 εκατ. θέσεις εργασίας σε 15 χώρες.

Πως αρχίζει αυτό να φαίνεται στην πραγματική ζωή; Η Κινέζοι μας δείχνουν τον δρόμο βάζοντας τα ρομπότ στην καθημερινότητά τους. Μετά τα εργοστάσια, σειρά παίρνουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με ρομπότ- σερβιτόρους.

Εστιατόριο στην Κίνα έχει στο προσωπικό του ένα ρομπότ το οποίο εκτελεί χρέη σερβιτόρου και μπορεί να δουλέψει σε 8ωρη βάρδια χωρίς να παραπονιέται ή να χρειάζεται πουρμπουάρ. Λειτουργεί με μπαταρίες, έχει ύψος 1.4m και βρίσκεται μέσα σε εστιατόριο στην Shenyang σερβίροντας φαγητό και ποτό στους πελάτες.

Το ρομπότ-σερβιτόρος είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και navigation hardware έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια την παραγγελία με βάρος έως και 7 κιλά.

Σίγουρα για το ιδιοκτήτη του εστιατορίου είναι μια συμφέρουσα λύση καθώς το ρομπότ δεν χρειάζεται μισθό ή ασφάλιση, όμως πόσο ικανοποιημένοι θα είναι οι πελάτες που θα θέλουν να κάνουν τα παράπονά τους και πρέπει να απευθυνθούν σε ένα ρομπότ;















Πηγή




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top