DiRT Rally – Review

0




Το DiRT Rally εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε early access στο Steam στις 27 Απριλίου 2015, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφόρησε η full version από την Codemasters. Μετά το DiRT: Showdown, η Codemasters επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός παιχνιδιού, που θα έδινε έμφαση στο κομμάτι της προσομοίωσης. Το DiRT φέρνει στις οθόνες μας ωμό rally σχετικά υψηλής δυσκολίας, με μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων και stages και στιγμές έντασης.

Gameplay

Το παιχνίδι στο καλοσχεδιασμένο και μινιμαλιστικό main menu του προσφέρει στον παίκτη τις επιλογές του Career Mode, των Leagues, και των Custom Events. Στο Career Mode, το οποίο είναι και το βασικό κομμάτι του παιχνιδιού που θα απασχολήσει σε αρχική φάση τον παίκτη, προσφέρει Championships. PVP Events, Custom Championships, και Online Events. Παράλληλα, στο Garage ο παίκτης μπορεί να θαυμάσει την ποικιλία αυτοκινήτων που υπάρχουν διαθέσιμα στο παιχνίδι και είναι κατα κύριο λόγο ταξινομημένα ανά εποχή, έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Ξεχωριστές κατηγορίες προσφέρονται και για τους λάτρεις των Hillclimb και Rallycross.


scr2


scr3


scr5


Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει στο DiRT, είναι η ευελιξία, η οποία προσφέρεται σε κάθε παίκτη για προσαρμογή του παιχνιδιού στα δικά του δεδομένα μέσω των Custom Events και Championships. Παράλληλα, οι δυνατότηες για tuning, repairs, και upgrades, προσφέρουν μια επιπλέον διάσταση στο παιχνίδι και τη μέγιστη δυνατή εμπειρία rally. Στην αίσθηση ευελιξίας που προσφέρει στον παίκτη το παιχνίδι, συνδράμει και η επιλογή Team Management, όπου ο παίκτης μπορεί να διαμορφώσει την ομάδα του προσθαφαιρώντας μέλη με διαφορετικές ικανότητες. Αυτά μπορούν να βελτιώσουν το χρόνο επισκευής τμημάτων κάθε αυτοκινήτου και, δουλεύοντας ως ομάδα, να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή σας στα διάφορα events. Εκτός από τα πάνω από 40 παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα στο DiRT, ο παίκτης μπορεί να διαγωνιστεί σε έξι rallies με πάνω από 40 stages σε Ελλάδα,Ουαλία, Σουηδία, Φιλανδία, και Μόντε Κάρλο.


scr12

scrrr


Από άποψη simulation, το DiRT σίγουρα ξεχωρίζει. Η επιφάνεια του δρόμου στην οποία θα διαγωνιστείτε, καθώς και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα την απόδοσή σας. Η προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες και η επιλογή του κατάλληλου αυτοκινήτου δεν αποτελεί πάντοτε εύκολο έργο και σε γενικές γραμμές το επίπεδο του παιχνιδιού είναι υψηλό και απευθύνεται σε παίκτες με υπομονή και εμπειρία σε racing παιχνίδια. Πρόκειται για μια εμπειρία rally πολύ ρεαλιστική, στην οποία κάθε κραδασμός, στροφή, βλάβη στο αμάξι, ανηφόρα ή κατηφόρα γίνονται αισθητές και η τελική απόδοση του παίκτη εξαρτάται άμεσα από τους παραπάνω παράγοντες. Τα mechanics του παιχνιδιού είναι αξιοσημείωτα και ολοκληρώνουν την εικόνα ενός πολύ καλού gameplay. Ίσως το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ένας παίκτης, ειδικά αν είναι αρχάριος, είναι η απουσία ενός ολοκληρωμένου tutorial. Τα guidelines που εμφανίζονται επί οθόνης διευκολύνουν σε κάποιο βαθμό το έργο του οδηγού, αλλά η ανταπόκριση στις απαιτήσεις του rally απαιτεί και πάλι καλά αντανακλαστικά και λεπτομερείς κινήσεις.


scr10

Γραφικά/Ήχος

Όπως προαναφέρθηκε, το DiRT ξεχωρίζει για την εμπειρία προσομοίωσης που προσφέρει, στο οποίο συμβάλλουν τα εξαιρετικά γραφικά του. Το περιβάλλον σε κάθε stage είναι καλοδουλεμένο, όπως και η εικόνα των αυτοκινήτων. Ειδικά οι καταστροφές και οι λεκέδες από λάσπη είναι ρεαλιστικοί στο τέλος κάθε stage. Ταυτόχρονα, το soundtrack ταιριάζει στην ατμόσφαιρα rally του παιχνιδιού, αλλά δε θα ακούσετε πολλή μουσική όσο τρέχετε σε ένα stage. Τα ηχητικά εφέ είναι ιδανικά. Χωρίς υπερβολές και αρκετά ρεαλιστικά, δίνουν την εντύπωση οδήγησης που περιμένει κάποιος από ένα simulation game. Οι ήχοι προσαρμόζονται ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία διαγωνίζεστε. Αν είστε λάτρης της μουσικής όσο παίζετε games, το DiRT δεν έχει να σας προσφέρει πολλά, οπότε προετοιμάστε μια καλή playlist. Ωστόσο, εάν δε σας ενοχλεί η απουσία μουσικής, δώστε έμφαση σε όσα έχει να σας πει ο co-captain και απολαύστε την οδήγηση.


sc

Σύνοψη

Το DiRT ήρθε για να αφήσει εποχή στα racing games. Με προσεκτική δουλειά στην προσομοίωση και τα γραφικά, συνθέτει την εικόνα ενός σχεδόν τέλειου παιχνιδιού που αξίζει να παίξει όχι μόνο κάθε λάτρης του rally, αλλά ακόμα και όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ παρόμοια παιχνίδια. Έχοντας να προσφέρει πολλές ώρες απόλαυσης σε ποικίλες συνθήκες, το DiRT Rally αξίζει τα 50 ευρώ που θα πρέπει να διαθέσετε στο Steam για να το αγοράσετε.

Θετικά

  • Απόλυτη εμπειρία προσομοίωσης
  • Εξαιρετικά mechanics και γραφικά
  • Πολλές ώρες απολαυστικού gameplay σε διαφορετικά stages με ποικιλία αυτοκινήτων

Αρνητικά

  • Απουσία μουσικής εν ώρα οδήγησης

8.8   Πολύ καλό!

Λάσπη και... dirt

Ετοιμαστείτε για ωμό rally σε συναρπαστικά stages

Διάρκεια      9

Gameplay    9

Γραφικά      9

Ήχος           8





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top