Drown Attack θέτει εκατομμύρια OpenSSL HTTPS ιστοσελίδες σε κίνδυνο

0


Μετά τη θανάσιμη ευπάθεια Heartbleed που συγκλόνισε τον κόσμο το περασμένο έτος, μια άλλη κρίσιμη ευπάθεια ψάχνει τρόπους για να δημιουργήσει παρόμοιες ανησυχίες. Ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν κενό ασφαλείας OpenSSL ενεργοποιεί ένα απαρχαιωμένο πρωτόκολλο ασφαλείας, Secure Sockets Layer (SSLv2), για να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σύγχρονων ιστοσελίδων.

Οι αναγνώστες θα πρέπει να κατανοήσουν τη σοβαρότητα αυτής ευπάθειας, καθώς όλες σχεδόν οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες ιστοσελίδες που συλλέγουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) χρησιμοποιούν HTTPS για ασφαλή επικοινωνία μεταξύ του χρήστη και του web διακομιστή.

Η επίθεση που εκμεταλλεύεται αυτή την ευπάθεια, που ονομάζεται DROWN (Decrypting RSA with Obsolete and Weakened eNcryption), εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να σκοτώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνόλου των HTTPS servers. Οι ερευνητές που ανακάλυψαν το ελάττωμα δήλωσαν ότι τουλάχιστον 11,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το HTTPS πρωτόκολλο μπορεί να είναι σε κίνδυνο από την επίθεση Drown.

Η Drown επίθεση αποκαλύφθηκε από ακαδημαϊκούς ερευνητές από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Tel Aviv University, Münster University of Applied Sciences, Horst Görtz Institute for IT security, Ruhr University Bochum, University of Pennsylvania, Hashcat Project, University of Michigan, Two Sigma/OpenSSL, Google/OpenSSL.

Οι ερευνητές δήλωσαν: «Είμαστε ήδη σε θέση να εκτελέσουμε την επίθεση εναντίον OpenSSL εκδόσεων που είναι ευάλωτες στην CVE-2016-0703 σε λιγότερο από ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας έναν μόνο υπολογιστή. Ακόμη και για διακομιστές που δεν έχουν αυτά τα συγκεκριμένα bugs, ο γενικός δείκτης της επίθεσης, η οποία λειτουργεί εναντίον οποιουδήποτε διακομιστή SSLv2, μπορεί να διεξαχθεί σε λιγότερο από 8 ώρες, με συνολικό κόστος $440.»

Όσο για σήμερα, μερικές από τις κορυφαίες ιστοσελίδες που αναφέρονται στο Alexa είναι ευάλωτες σε man-in-the-middle επιθέσεις με βάση την Drown, συμπεριλαμβανομένων των Yahoo, Sina και Alibaba. Ακόμη και η πρώτη κρατική τράπεζα, Bank of India, της Ινδίας, είναι ευάλωτη στην CVE-2016-0703 (MITM επίθεση), η οποία επιτρέπει σε δυνητικούς χάκερ να αποκρυπτογραφήσουν την ηχογραφημένη κυκλοφορία και να κλέψουν δεδομένα.




Οι ερευνητές είπαν ότι οι παρωχημένες Microsoft Internet Information Services (IIS) εκδόσεις 7 και πιο πριν είναι ευάλωτες και οι εκδόσεις των Υπηρεσιών Δικτύου Ασφάλειας (NSS), μια κοινή κρυπτογραφική βιβλιοθήκη ενσωματωμένη σε πολλά προϊόντα διακομιστή, πριν από την 3.13 έκδοση του 2012, είναι επίσης ανοικτές στην επίθεση.


Μπορείτε να μάθετε αν το site σας είναι ευάλωτο χρησιμοποιώντας το DROWN attack test site. Σε κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιείτε το OpenSSL για ασφάλεια, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε αναβάθμιση στο 1.0.2g. Οι OpenSSL 1.0.1 χρήστες θα πρέπει, επίσης, να αναβαθμίσουν στην 1.0.1s έκδοση.



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top