Η ESET ανακαλύπτει ασυνήθιστο Malware που κλέβει δεδομένα

0
Οι ερευνητές της ESET έχουν ανακαλύψει ένα νέο Trojan malware που κλέβει δεδομένα, το οποίο ανιχνεύεται από την ESET ως Win32 / PSW.Stealer.NAI και ονομάστηκε USB Thief. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί αποκλειστικά συσκευές USB για να εξαπλωθεί, χωρίς να αφήνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο στον υπολογιστή που έχει παραβιάσει. Οι δημιουργοί του έχουν επίσης χρησιμοποιήσει ειδικούς μηχανισμούς ώστε το malware να μην διατρέχει κίνδυνο να αναπαραχθεί ή να αντιγραφεί, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό και την ανάλυσή του.

«Φαίνεται ότι αυτό το κακόβουλο λογισμικό δημιουργήθηκε για στοχευμένες επιθέσεις σε συστήματα που δεν συνδέονται με το διαδίκτυο» σχολιάζει ο Tomáš Gardoň, Malware Analyst της ESET.

Το γεγονός ότι το USB Thief διαχειρίζεται από μια αφαιρούμενη συσκευή USB σημαίνει ότι δεν αφήνει ίχνη, και ως εκ τούτου, τα θύματα δεν αντιλαμβάνονται καν ότι τα στοιχεία τους έχουν κλαπεί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό – που επίσης καθιστά το USB Thief ασυνήθιστο - είναι ότι συνδέεται με μία μόνο συσκευή USB που αποτρέπει τη διαρροή στα συστήματα που αποτελούν στόχο. Πάνω από όλα, το USB Thief διαθέτει εξελιγμένη δυνατότητα εκτέλεσης μίας κρυπτογράφησης σε πολλά επίπεδα, που είναι επίσης συνδεδεμένη με τα χαρακτηριστικά της συσκευής USB που το φιλοξενεί. Αυτό καθιστά το USB Thief εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και να αναλυθεί.



Το USB Thief μπορεί να αποθηκευτεί ως «plugin» πηγή φορητών εφαρμογών ή ως απλά μια βιβλιοθήκη - DLL - που χρησιμοποιείται από τη φορητή εφαρμογή. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που εκτελείται μια τέτοια εφαρμογή, το κακόβουλο λογισμικό θα «τρέχει» στο παρασκήνιο. «Αυτός δεν είναι πολύ συνηθισμένος τρόπος για να ξεγελάσουν τους χρήστες, αλλά είναι πολύ επικίνδυνος. Οι χρήστες πρέπει να αντιληφθούν τους κινδύνους που συνοδεύουν τις συσκευές αποθήκευσης USB που προέρχονται από πηγές που μπορεί να μην είναι αξιόπιστες», προειδοποιεί ο Tomáš Gardon.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Trojan USB Thief βρίσκονται στη συνέντευξη του Tomáš Gardoň καθώς και σε σχετικό τεχνικό άρθρο στο επίσημο blog της ESET για θέματα IT ασφάλειας,





WeLiveSecurity.com.




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top