Γνώρισε τον συναρπαστικό κόσμο του ibeacons και του indoor location

0
Η Apple ονόμασε ibeacon την τεχνολογία μέσω της οποίας επιτρέπει σε εφαρμογές που τρέχουν τόσο σε λειτουργικό ios αλλα και android να λαμβάνουν σήματα από συσκευές σε εσωτερικούς χώρους (beacons) και να αντιδρούν ανάλογα.

Με λίγα λόγια μέσω αυτής της τεχνολογίας μπορεί κάποια εφαρμογή να αντιλαμβάνεται την ακριβή σας θέση σε ένα κλειστό χώρο όπως για παράδειγμα ένα πολυκατάστημα. Οι εφαρμογές; Απλά απεριόριστες!



Η συγκεκριμένη τεχνολογία δουλεύει χάρη στην τεχνολογία με την ονομασία Bluetooth Low Energy. Η διαφορά με το κλασσικό Bluetooth που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε είναι πώς πρόκειται για μία υλοποίηση με μικρότερο κόστος σε κατανάλωση ενέργειας και κόστος κατασκευής και είναι ιδανικό για εκπομπές πληροφορίας όπου δεν απαιτείται συνεχής εκπομπή δεδομένων όπως για παράδειγμα στο hands free.

Υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες οι οποίες υπάρχουν εκεί έξω οι οποίες χρησιμοποιούνται για indoor location όπως αισθητήρες,w Wi-Fi, ηχητικά κύματα κ.α αλλά η τεχνολογία ibeacons είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο σε εφαρμογές που θα δούμε στο κοντινό μέλλον.

Η τεχνολογία indoor location χρησιμοποιείται ήδη σε μεγάλα πολυκαταστήματα του εξωτερικού προσφέροντας στους πελάτες προσφορές ανάλογα με τον διάδρομο που εκείνη την ώρα βρίσκονται.

Αν λοιπόν το σύστημα indoor location σας εντοπίσει στον διάδρομο με τα αθλητικά παπούτσια θα σας προσφέρει μία έκπτωση και αν η εφαρμογή που χρησιμοποιείται έχει τα προσωπικά σας στοιχεία τότε ίσως δεχθείτε μία πιο στοχευμένη προσφορά.

Ένα αρνητικό στοιχείο είναι πως ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία ανιχνεύει με επιτυχία την τοποθεσία σας σε κλειστό χώρο δεν το κάνει τόσο καλά όσο εσείς κινήστε και αλλάζετε κατεύθυνση από διάδρομο σε διάδρομο.

Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία για να δουλέψει είναι απαραίτητη και η ύπαρξη ενός εσωτερικού χάρτη. Για να εντοπίσει η εφαρμογή του κινητού σας την θέση σας και να σας στείλει την κατάλληλη προσφορά θα πρέπει να υπάρχει και ένας χάρτης του χώρου.

Τα αρνητικά στην τεχνολογία όμως ξεπερνιούνται.Φανταστείτε στην επόμενη επίσκεψη σας σε μουσείο και την ώρα που βρίσκεστε μπροστά σε κάτι που σας τράβηξε το ενδιαφέρον αυτόματα να έχετε στο κινητό σας όλες τις πληροφορίες για αυτό που βλέπετε!

Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για μία συναρπαστική τεχνολογία όπου σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει αρκετά.







πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top