Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Instagram; Προφανώς οι hackers!

0

Είστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Σίγουρα πολλοί θέλουν να το μάθουν και υπάρχουν εφαρμογές στο Google Play Store και στο App Store της Apple που υπόσχονται κάτι τέτοιο! Αλλά μπορούμε να το πιστέψουμε; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨

 


how-to-hack-instagram-account Instagram


Η συντομότερη απάντηση σε όλα αυτά είναι απλά ΟΧΙ! Ακόμα δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο Instagram! Αλλά οι χρήστες έχουν αυτή την ελπίδα και οι hackers το εκμεταλλεύονται για να στοχεύσουν ένα μεγάλο κοινό!
Πρόσφατα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν κάποιες κακόβουλες εφαρμογές και στα 2 App Stores, της Google και της Apple που είναι απλά μια φάρσα και απευθύνονται σε χρήστες Instagram!
Η εφαρμογή iOS ονομάζεται «InstaCare – Who cares with me?» και είναι μια από τις top εφαρμογές στη Γερμανία και η εφαρμογή Android ονομάζεται «Who Viewed Me on Instagram» κι έχει πάνω από 100.000 downloads και 20.000 reviews.
Και οι 2 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί από τον Turker Bayram, τον ίδιο προγραμματιστή που δημιούργησε την κακόβουλη εφαρμογή «InstaAgent» για Android και iOS στα τέλη του περασμένου έτους η οποία έκλεβε τα διαπιστευτήρια των χρηστών.
Οι πρόσφατες εφαρμογές του Bayram κάνουν το ίδιο δελεάζοντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να πιστέψουν ότι κατεβάζοντας τες θα δουν ποιος βλέπει το προφίλ τους.
Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι:
  •     Θα σας δείξει τις πιο πρόσφατες 100 λίστες για το προφίλ σας στο Instagram
  •     Θα δείξει τη λίστα των φίλων σας ανά σειρά το ποιος νοιάζεται πιο πολύ για το προφίλ σας
Αλλά στην πραγματικότητα οι κακόβουλες εφαρμογές καταχρώνται τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και κλέβουν τα usernames και τους κωδικούς των χρηστών σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύθηκε από τον  David Layer-Reiss από την Peppersoft.
Από τη στιγμή που τρίτες εφαρμογές χρησιμοποιούν API για την επικύρωση της ταυτότητας τους με νόμιμες εφαρμογές, οι χρήστες σε γενικές γραμμές παρέχουν τα ίδια διαπιστευτήρια για τον έλεγχο της ταυτότητας τους σε διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες!
Σήμερα είναι αρκετά εύκολο για τους hackers να στοχεύσουν μεγάλο κοινό! Απλά καταχρώνται το όνομα μιας δημοφιλούς εφαρμογής και δίνουν στους χρήστες κάποια επιπλέον επιλογή γι’ αυτή. Οι χρήστες απλά παρέχουν τα κρίσιμα δεδομένα τους χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες!
Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το ‘InstaCare’ ή το  ‘Who Viewed Me on Instagram’ στη συσκευή τους ανοίγει ένα παράθυρο login που αναγκάζει τα θύματα να βάλουν τα στοιχεία σύνδεσης τους στο Instagram. Στη συνέχεια τα usernames και οι κωδικοί κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται στον server του hacker. Στη συνέχεια ο hacker θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για να συνδεθεί στους λογαριασμούς των θυμάτων και να λάβει τον πλήρη έλεγχο και να δημοσιεύσει spams.
Ερευνητές ασφαλείας από τα Kaspersky Labs επιβεβαίωσαν επίσης τα ευρήματα του Layer-Reiss. Μέχρι στιγμής ούτε η Google ούτε η Apple έχουν αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές όποτε είναι ακόμα διαθέσιμες στους χρήστες!
Αν τυχόν έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις δύο εφαρμογές, βιαστείτε να την απεγκαταστήσετε και να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Instagram. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια ενεργοποιήστε το two-factor authentication στο λογαριασμό σας!





πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top