NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

0
Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan, οι σαρωτές δαχτυλικού αποτυπώματος μπορούν πολύ εύκολα να ξεγελαστούν από έναν εκτυπωτή inkjet. Η NEC, προτείνει έναν νέο τρόπο ταυτοποίησης.

Η εταιρεία ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία που εκμεταλλεύεται το μοναδικό σχήμα του αφτιού για να επαληθεύσει την ταυτότητα του χρήστη μέσω ακουστικών. Τα ακουστικά επαληθεύουν την ταυτότητα από τον τρόπο με τον οποίο ο ήχος αντηχεί στο κανάλι του αφτιού. Από την στιγμή που το σχήμα του αφτιού είναι μοναδικό στον κάθε ένα από μας, το ίδιο είναι και η ακουστική, την οποία προσπαθούν τα ακουστικά να συλλάβουν και να καθορίσουν την ταυτότητα.

Σύμφωνα με τη NEC, η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ακρίβεια 99% και χρειάζεται δευτερόλεπτα για να κάνει τις μετρήσεις, να σας ταυτοποιήσει και να αποφασίσει αν θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη συσκευή.

Τέλος, η NEC αναφέρει ότι θα εκμεταλλευτεί εμπορικά την τεχνολογία αυτή από το 2018. Η ίδια επισημαίνει ότι μπορεί να έρθει σε smartphones, και θα είναι χρήσιμη ειδικά όταν κατά την διάρκεια μιας κλήσης πρέπει να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ατόμου που μιλά.


nec-earbuds-authentication-01-570


nec-earbuds-authentication-02-570




Πηγή






Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top