Samsung Galaxy S7: Σημαντικές διευκρινήσεις για την κάρτα microSD

0
Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία των Samsung Galaxy S7 / S7 edge στην Ελλάδα και ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε μερικά πράγματα σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο των δύο συσκευών που σίγουρα ενδιαφέρουν τους χρήστες.

Ξεκινώντας από το πιο βασικό, η Samsung (όπως και η LG) αποφάσισε να μην υποστηρίξει τη λειτουργία “adoptable storage” του Android 6.0 Marshmallow, δηλαδή τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς την κάρτα microSD σαν κανονικό χώρο αποθήκευσης του συστήματος (π.χ. για εγκατάσταση εφαρμογών). Η λειτουργία ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, αφού ουσιαστικά μπορείς έχεις στη διάθεση σου έως 232GB αποθηκευτικού χώρου (32GB από τη συσκευή + 200GB microSD), ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Για να χρησιμοποιηθεί η κάρτα microSD με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει πρώτα να γίνει format και κρυπτογράφηση της, ενώ στη συνέχεια δεν θα μπορείς να την αφαιρέσεις από τη συσκευή σου επειδή θα φιλοξενεί εφαρμογές και υλικό του συστήματος (φυσικά μπορείς να την βγάλεις με το χέρι σου από την υποδοχή, αλλά προφανώς θα υπάρξουν επιπτώσεις στη λειτουργία της συσκευής).

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Samsung αποφάσισε να μην υποστηρίξει τη λειτουργία, μιας και οι περισσότεροι χρήστες θέλουν να χρησιμοποιούν τις κάρτες microSD για τη μεταφορά αρχείων (π.χ. φωτογραφίες, videos) από το smartphone στον υπολογιστή ή σε άλλες συσκευές.
“Με τη λειτουργία adoptable storage γίνεται πλήρης διαγραφή των δεδομένων της κάρτας microSD την πρώτη φορά που την εισάγετε στη συσκευή σας, γεγονός που μπορεί να μην γνωρίζουν-περιμένουν αρκετοί χρήστες και ίσως χάσουν τα αρχεία τους. Επιπλέον, όταν το Marshmallow αρχίσει να χρησιμοποιεί μια κάρτα microSD ως adoptable storage, τότε αυτή χάνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά αρχείων σε άλλες συσκευές και δεν μπορεί καν να διαβαστεί από άλλες συσκευές”
Το σκεπτικό της Samsung (και της LG) φαίνεται αρκετά λογικό μετά από αυτήν την εξήγηση. Επειδή, όμως, αρκετοί μπορεί να διαβάσουν επιφανειακά την “απώλεια” του adoptable storage και με δεδομένο ότι το λειτουργικό σύστημα (Android 6.0.1 Marshmallow με TouchWiz UI) καταλαμβάνει σχεδόν 8GB από τα 32GB του βασικού αποθηκευτικού χώρου, η Samsung αποφάσισε να “χρυσώσει” το χάπι για όσους χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές επιτρέποντας τη μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα microSD, αρκεί να μην είναι εφαρμογές του συστήματος.



s7_transfer







πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top