3 επιδιορθώσεις για το νεκρό Start menu των Windows 10

0
Η επιστροφή του Start menu είναι ίσως το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό των Windows 10. Αλλά δεν λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη ή να πατήστε το Window πλήκτρο μέχρι η Apple, η Google και η Microsoft όλες να συγχωνευτούν και να αλλάξουν σε Linux, αλλά το μενού απλά δεν θα εμφανιστεί.

Εδώ είναι τρεις πιθανές επιδιορθώσεις. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι κάποια από αυτές θα λειτουργήσει, αλλά ελπίζουμε ότι θα το κάνει.

Διορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία

Αν η μπάρα αναζήτησης εξακολουθεί να λειτουργεί, αναζητήστε powershell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Windows PowerShell στα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής (Run as administrator).

Αλλά αν και η γραμμή αναζήτησης δεν λειτουργεί, πατήστε Winkey-R, πληκτρολογήστε powershell και πατήστε Enter. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του PowerShell στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών. Κλείστε το πρόγραμμα PowerShell. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και το Cοntrοl(Ctrl), ενώ κάντε δεξί κλικ και πάλι στο εικονίδιο PowerShell. Επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Μόλις βρεθείτε στο Powershell command-line περιβάλλον, πληκτρολογήστε την εντολή sfc/scannow και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, περιμένετε. Μπορεί να πάρει λίγη ώρα.



Τελικά, το πρόγραμμα θα σας πει είτε ότι βρήκε κατεστραμμένα Windows αρχεία και τα βρήκε και τα επιδιόρθωσε είτε ότι βρήκε κάποια, αλλά δεν μπόρεσε να τα επιδιορθώσει. Εάν τελικά πάρετε την τελευταία απάντηση, δοκιμάστε την εντολή:

dism/online/cleanup-image/restorehealth

Αυτό θα πρέπει (ελπίζουμε) να κατεβάσετε αρχεία αντικατάστασης (replacement files).
Καταργήστε και επανεγκαταστείτε της Metro/Modern εφαρμογές σας

Χαλαρώστε. Αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Πρώτα απ’ όλα, αυτό επηρεάζει μόνο της Metro/Modern/Windows 10 εφαρμογές που αποκτήσατε μέσα από κατάστημα της Microsoft. Παλαιότερα προγράμματα των Windows δεν θα επηρεαστούν.

Δεύτερον, είναι όλα αυτοματοποιημένα.

Ανοίξτε το PowerShell ως διαχειριστής, όπως περιγράφεται παραπάνω. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή – ή ακόμα καλύτερα, απλά αντιγράψτε και επικολλήστε την:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}


Όταν τελειώσει, επανεκκινήστε.

Επανεγκαταστήστε


Με σκοτώνει που σας το λέω, αλλά ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 από το μηδέν για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πρόσφατο backup. Εάν όχι, αντιγράψτε το περιεχόμενο των φακέλων της βιβλιοθήκης σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πιθανώς δεν θα το χρειαστείτε, αλλά καλύτερα να είναι ασφαλές.

Πατήστε Winkey-L για να αποσυνδεθείτε από τα Windows. Κάντε κλικ στην οθόνη υποδοχής (welcome screen) για να φτάσετε στην οθόνη σύνδεσης (login screen). Κάντε κλικ στο κουμπί λειτουργίας στην κάτω δεξιά γωνία, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς επιλέγετε Επανεκκίνηση.

Αυτό θα σας φέρει στο Recovery περιβάλλον. Επιλέξτε Troubleshoot –> Reset this PC –> Keep my files και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Όταν τελειώσει, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά όλα τα προγράμματα που δεν έρχονται μαζί με τα Windows.

Καλή τύχη!







πηγη





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top